Alimente grase excelente pentru sănătate

 

5 alimente grase excelente pentru sănătate

Alimente grase excelente pentru sanatate

 Ai tendința să alegi întotdeauna alimentele sărace în grăsimi? Nu ai niciun motiv să te privezi de alimentele grase. Unele grăsimi sunt excelente pentru sănătate.

 

Avocado protejează inima

 În general, avocado este considerat un aliment gras. Într-adevăr, acesta conține grăsimi, însă doar grăsimi sănătoase, mononesaturate care au o acțiune pozitivă asupra reducerii nivelului de colesterol și ne protejează inima. Acest fruct are un conținut bogat de Vitaminele K, B9 (acid folic), provitaminele A, minerale, oligoelemente, antioxidanți și carotenoide care ne protejează de unele boli precum degenerescența maculară legată de vârstă. O jumătate de avocado acoperă o parte importantă din nevoile organismului nostru de vitamine, fibre și acizi grași mononesaturați.

 

Nuci și semințe împotriva diabetului

 Nuci, arahide, migdale, nuci de Cajou, de Brazilia, de Macadamia, fistic, semimțe de in, toate acestea nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică. Nucile și migdalele, bogate în grăsimi mono și polinesaturate și în Vitamina E ameliorează nivelul de colesterol din sânge, stabilizează ritmul cardiac și joacă un rol important în producția de estrogen și testosteron. Semințele de in au un conținut bogat de Omega 3.

 Pe lângă faptul că au un conținut bogat de grăsimi bune, nucile furnizează proteine și fibre care contribuie la controlarea nivelului de glicemie. Permit controlarea apetitului deoarece conferă rapid senzația de sațietate.

 

Ciocolata neagră, bogată în antioxidanți

 Vorbim aici de ciocolata neagră cu minim 70% cacao. Conținutul de materii grase al unei ciocolate negre bune ar trebui să provină strict din grăsimi naturale provenite la rândul lor din untul de cacao. Ciocolata bogată în cacao, în ciuda bogăției în grăsimi nu afectează nivelul de zahăr sanguin. Este bogată în antioxidanți printre care teobromina contribuie la scăderea presiunii arteriale. Cacao este bogată și în magneziu, fier și în diferite vitamine.

 

Pește gras împotriva colesterolului rău

 Somon, hering, ton, sardine, macrou, anșoa, toți aceștia sunt pești grași. Bogați în Omega 3, acizi grași polinesaturați, aceștia au o acțiune directă asupra scăderii nivelului de colesterol și asupra protecției cardiovasculare. Acești acizi grași Omega 3 intervin și în structura bunei funcționări și ansamblului celulelor noastre protejându-ne neuronii.

 

Uleiuri vegetale bune pentru inimă

 Uleiul de măsline, uleiul de rapiță, de nuci, de soia și de germeni de grâu. Bogate în Omega 3 aceste uleiuri vegetale ne protejează inima și contribuie la menținerea nivelului de colesterol în limite normale. De asemenea, uleiurile vegetale ne protejează celulele și neuronii.