Beneficiile uleiului de rapiţă

 

Uleiul de rapiță – un aliat de preț în bucătărie și frumusețe

Beneficiile uleiului de rapita

 Acizii grași Omega 3 sunt cei mai trendy. Uleiul de rapiță este recomandat de către toți specialiștii. Consumând două linguri pe zi, acesta acoperă 90% din aporturile zilnice recomandate. Iată mai multe cuvinte despre acest ulei cu multiple beneficii.

 

Ce este uleiul de rapiță?

 Uleiul de rapiță conține un nivel scăzut de acizi grași saturați, un nutrient care se pare că mărește nivelul de colesterol. Este bogat și în Vitamina E, un puternic antioxidant care protejează celulele de îmbătrânirea prematură. Uleiul de rapiță este de asemenea una din principalele surse naturale de Omega 3, acești acizi grași esențiali pentru un meniu cât mai sănătos.

 

Care sunt virtuțile acizilor grași esențiali?

 Omega 3 sunt niște acizi grași esențiali, cu multiple virtuți, mai ales pentru sistemul cardiovascular. Aceștia contribuie mai ales la menținerea unui nivel normal de colesterol. Sunt necesari şi pentru dezvoltarea şi pentru funcționarea retinei, a creierului şi a sistemului nervos. Unele studii recente arată şi că au un efect benefic asupra depresiei şi a maladiei Alzheimer.

 

Cum se poate folosi uleiul de rapiță?

 Supe, legume, marinate, sosuri reci, pești…. Uleiul de rapiță se poate folosi la orice feluri de mâncare. Gustul său neutru este ideal pentru a păstra toate savorile alimentelor chiar dacă poate lăsa în gură un gust de migdale.

 Nu uita că uleiul de rapiță nu prea suportă temperaturile prea ridicate. Nu îl prepara la peste 120 de grade deoarece va avea un gust mai amar.

 

Uleiul de rapiță este perfect pentru a asezona cruditățile

 După ce ai preparat peștele şi legumele le poți stropi cu puțin ulei de rapiță. Cu puțină lămâie în plus, gustul va fi şi mai bun. Poți prepara o vinegretă cu ulei de rapiță cu puțin muștar şi cu suc de lămâie.

 

Uleiul de rapiță este folosit și în cosmetică

 Nivelul său ridicat de Vitamina E îl face să fie extrem de eficient pentru a întreține elasticitatea pielii. Se poate utiliza și pe post de ulei de masaj sau pentru a hidrata pielea.

 

 Macerat uleios cu ulei de rapiță

 Ai nevoie de morcovi răzuiți cu tot cu coajă. Pune-i într-un vas şi acoperă-i cu ulei. Lasă preparatul la macerat timp de 3 săptămâni. Filtrează apoi folosește maceratul pentru a te bucura de toate beneficiile vitaminei E. Țesuturile cutanate vor fi reparate şi pielea ta va arăta mai tânără.