Trandafirul are grijă de tine

 

Modalități de a avea grijă de tine datorită trandafirului

trandafirul are grija de tine

 O legendă grecească spune că trandafirul a fost creat cu scopul de a fi cea mai frumoasă floare din lume. Din Antichitate și până azi trandafirul a fost o floare prețuită nu numai datorită parfumului său sublim ci și pentru calitățile sale vindecătoare sau de înfrumusețare.

 

O baie cu trandafiri te ajută să slăbești

 Ce zici de următorul lucru: te relaxezi și slăbești în același timp? Acest lucru este posibil datorită unei băi pe bază de petale de trandafir. Cunoscut pentru faptul că redă elasticitatea pielii, hrănind-o în acelaști timp, trandafirul conferă o mulțime de beneficii pielii.

 În practică: pune 100g pe petale de trandafiri de Damasc în 11g de cidru, varsă totul într-un borcan și închide. Lasă amestecul obținut să stea timp de trei săptămâni la soare. Când faci baie, varsă trei linguri din acest amestec în apă. După, fă un duș cu apă cât mai rece.

 

Uleiul esențial de trandafir combate ridurile

 Ridurile apar în special din cauza toxinelor acumulate de piele de-a lungul timpului. Uleiul esențial de lemn de trandafir este un antioxidant excelent ce hrănește și relaxează pielea. Pentru combatarea ridurilor, fă un amestec din următoarele uleiuri: 0,5 ml de ulei esențial de lemn de trandafir, 30ml de ulei vegetal de trandafir muscat și 30ml de ulei vegetal de argan.

 

Împotriva tusei și a nasului înfundat

 Rosa Canina (măceșul) este un trandafir sălbatic, un adevărat cocktail de vitamine care stimulează sistemul imunitar. Un decoct pe bază de rosa canina ne poate proteja de infecțiile virale specifice iernii, combate tusea și nasul înfundat. Într-un litru de apă, varsă 30-50 de grame de scoarță de rosa canina și las-o la infuzat. Filtrează și bea două-trei căni pe zi în timpul mesei.

 

Redă tinerețea pielii

 Pielea uscată îmbătrânește mult mai repede decât orice alt tip de piele. Hidratarea corespunzătoare a acesteia îți permite să eviți apariția ridurilor. O cură pe bază de trandafir permite pielii noastre să își regăsească tinerețea. Zdrobește 30g de petale de trandafir de Damasc și varsă-le în 50ml de ulei de migdale dulci. Pune totul într-un borcan și lasă-l să stea timp de trei săptămâni. Topește 5g de ceară de albine și adaugă-o preparatului. După care adaugă o lingură de ulei de argan și 10 picături de ulei esențial de trandafir. Aplică preparatul obținut în fiecare seară pe post de cremă de noapte.