Piatra de Alaun

 

Piatra de Alaun – ce este și la ce se folosește?

piatra de alaun

 Produs natural, piatra de Alaun este folosită în special sub formă de deodorant. Aceasta neutralizează cu succes mirosurile neplăcute permițându-i pielii noastre să respire. Însă, această piatră excepțională din toate punctele de vedere câștigă din ce în ce mai mulți adepți datorită avantajelor de necontestat pe care le posedă! Haideți să le descoperim împreună!

 

Piatra de Alaun, un excelent antiperspirant

 Alaunul sau potassium alum este un produs 100% natural, extrem de economic. O piatră de aproximativ 50 de grame care poate să țină până la un an, echivalentul a 12 deodorante clasice. După cum spuneam, piatra de Alaun posedă proprietăți antiperspirante. Odată aplicată pe piele, aceasta lasă o peliculă fină salină. De-a lungul întregii zile aceasta neutralizează bacteriile care se află la originea mirosurilor neplăcute. În plus față de faptul că este bactericidă, piatra de Alaun posedă proprietăți astringente: aceasta limitează transpirația fără să obstrueze porii. Pielea rămâne proaspătă până la sfârșitul zilei.

 În ceea ce privește utilizarea acesteia, aceasta este extrem de simplă. Este de ajuns să treci cu delicatețe piatra pe pielea de la subraț după duș sau baie. Pentru o aplicare mai confortabilă îți recomandăm să umezești puțin piatra. În ambele cazuri, riscurile ca piatra de Alaun să păteze hainele sunt minime. Și, cel mai important lucru este următorul: procesul natural al transpirației este menținut.

 

Piatra de Alaun, un produs hemostatic

 Piatra de Alaun nu este un simplu deodorant! Datorită proprietăților sale hemostatice, această piatră se dovedește a fi extrem de eficientă în tratarea tăieturilor mici și în oprirea sângerării. Este posibil să apelezi la piatra de Alaun pentru a trata aftele dureroase. Datorită particularităților sale, piatra de Alaun este recomandată și după bărbierit asta spre marea bucurie a domnilor care nu mai trebuie să își facă griji din cauza iritațiilor. Este un produs recomandat tuturor persoanelor ce au pielea sensibilă sau fragilă. Se dovedește a fi extrem de utilă după epilare pentru curățarea pielii.

 Piatra de Alaun este hipoalergenică, fără miros, cu risc alergic scăzut. Drept urmare, piatra de Alaun se poate folosi atât de persoanele alergice cât și de femeile însărcinate care în această perioadă delicată nu suportă mirosurile. Piatra de Alaun nu conține parabeni, conservanți, aditivi, alcool sau coloranți.

 

Cum se prezintă piatra de Alaun?

 Pe piață, piatra de Alaun există sub forme diferite. Tu trebuie doar să o alegi în funcție de obiceiurile și preferințele tale:

 - Pentru început, există versiunea brută care se prezintă ca un fragment de rocă;

 - După care vine piatra de Alaun sub formă de stick. Această prezentare este perfectă pentru utilizarea cosmetică și terapeutică: deodorant, îngrijire după epilare sau bărbierit, îngrijirea unei tăieturi, sau tratarea unei atfe;

 - Apoi, exista piatra de Alaun sub formă de pudră care evită proliferarea bacteriilor responsabile de mirosurile neplăcute.

 - Mai există și piatra de Alaun sub formă de spray care se dovedește a fi extrem de practică. Este de ajuns să vaporizezi puțină de piatră de Alaun sub formă de spray în zonele de tratat și gata!