Mierea de Manuka, mierea miracol

 

Mierea de Manuka este o miere magică

mierea de manuka mierea miracol

 Extrasă din florile unui mic arbore de ceai care crește în Noua Zeelandă, mierea de Manuka are o serie de proprietăți net superioare celorlalte tipuri de miere. Numele acestui tip de miere provine de la tufișurile din care albinele fac polenizarea. Înțepături de insecte, stafilococi, ulcer…iată puterile acestui tip de miere pur și simplu magică.

 

Înțepături de insecte, arsuri…dezinfectantă

 Mierea de Manuka are proprietăți antiseptice de 10 ori mai puternice decât ale celorlalte tipuri de miere. Mierea de Manuka este extrem de eficientă în caz de răni precum înțepăturile de insecte, arsuri sau insecte. Bogată în acizi aminați și în vitamine, mierea de Manuka regenerează pielea și țesuturile celulare.

 

Eficientă împotriva stafilococilor

 Motivul pentru care mierea de Manuka este diferită de celelalte tipuri de miere este următorul: conține metilglioxal. Anti-inflamatoriu, acest principiu activ devine antibacterian în concentrații importante cum este cazul acestui tip de miere. În timp ce alte tipuri de miere au un conținut de doar 10mg de metilglioxal, mierea de Manuka conține numai puțin de 800g. De aceea, mierea de Manuka este ideală împotriva stafilococilor.

 

Tratează indigestia

 Pe cale orală, mierea de Manuka poate trata cu succes problemele digestive precum arsurile la stomac, indigestiile sau diareea. Rezistentă la cele mai încăpățânate bacterii, mierea de Manuka favorizează vindecarea ulcerului la stomac. În caz de tulburări digestive, consumă una-două linguri de miere de Manuka.

 

Gata cu aftele

 Datorită PH-ului acid situat între 3,2 si 4,5, mierea de Manuka este extrem de eficientă pentru combaterea bacteriilor responsabile de afecțiunile gurii precum aftele, gingivita și cariile. Mierea de Manuka tratează cu succes durerile de gât.

 

O piele perfectă

 Hidratantă, mierea de Manuka facilitează cicatrizarea și îngrijește inflamațiile pielii. Aplică miere de Manuka direct pe piele. Cicatricile ar trebui să se atenueze în doar câteva zile.

 

Prevenirea gingivitei

 Studii realizate recent au scos în evidență faptul că mierea Manuka previne gingivita și formarea plăcii dentare.

 

Mierea de Manuka contribuie la lupta împotriva cancerului

 Mierea Manuka îi ajută pe toți cei care suferă de cancer și fac ședințe de chimioterapie.

 

Te scapă de problemele gastrointestinale

 Mierea de Manuka este capabilă să ne te scape de problemele gastrointestinale datorită multitudinii de compuși pe care îi conține.

 

Previne infecțiile din sfera ORL

 Grație proprietăților antibacteriale și antiinflamatorii, acest tip de miere poate vindeca infecțiile ochilor, urechilor și a sinusurilor.

 

Scade nivelul de colesterol

 Mierea Manuka combate colesterolul rău și contribuie la îmbunătățirea problemelor cardiovasculare.

 

Are o acțiune antibiotică

 În general, mierea are o acțiune antibiotică împotriva unui număr mare de bacterii datorită prezenței peroxidului de hidrogen.