Energie şi sănătate–alimente indispensabile

 

Energie şi sănătate – alimente indispensabile

energie si sanatate alimente indispensabile

 Bogate în nutrienți, minerale şi vitamine, unele alimente sunt nişte adevărate concentrate de energie care te pot ajuta să fii în plină formă. Sunt şi nişte atuuri pentru sănătate deoarece sunt pline de antioxidanți care luptă contra îmbătrânirii premature a celulelor. Ceea ce înseamnă că pot întări şi sistemul imunitar şi te pot ajuta şi să previi unele boli. Deci nu trebuie să te privezi de aceste alimente miraculoase, numite şi super alimente.

 

Nucile.

 Nucile sunt niște alimente pline de vitamine, fier, potasiu, omega 3 şi proteine care vor veni cu mai multă energie necesară atunci când te simţi fără vlagă. Aici înțelegem nuci în sensul mai larg, adică şi migdale, alune, etc.

 

Semințele şi uleiul de in.

 Semințele şi uleiul de in sunt bogate în acizi graşi omega 3 care sunt esențiali pentru corpul uman. Sunt ideale de folosit pentru o vinegretă.

 

Fructul Goji.

 Fructul Goji este un aliment formidabil datorită vitaminelor – B1, B2, B6, C şi E. Să nu mai vorbim despre faptul că sunt cei mai bogaţi în antioxidanţi. Poate întări şi sistemul imunitar şi au o acţiune benefică şi pentru vedere.

 

Spirulina.

 Spirulina este o algă pe care trebuie să o consumi neapărat. Este o algă cu cele mai incredibile virtuţi. Este extrem de nutritivă şi conţine minerale, oligo-elemente, acizi graşi nesaturați şi în mod evident şi spirulină. Deci are un efect detoxifiant, purifiant şi poate întări şi sistemul imunitar. Spirulina este însă şi un condensat de energie –aceasta conţine şi fier, betacaroten, calciu şi vitaminele B 12 şi E.

 

Semințele de Chia.

 Semințele de Chia sunt şi ele un adevărat concentrat de energie. Sunt originare din America Centrală şi conţin calciu, antioxidanţi, fibre şi proteine.

 

Cacao sub formă pură.

 Cacao sub formă pură este un real atu pentru sănătate. Conţine magneziu, antioxidanți, vitamina C, fier, zinc, fosfor… este deci de o bogăţie nebănuită.

 

Banana.

 Te va face să arăți minunat și să te simți la fel, deoarece este foarte energetică. Este şi bogată în potasiu şi poate să scadă tensiunea arterială, deci şi riscurile legate de un AVC.

 

Uleiul şi semințele de cânepă.

 Sunt surse de proteine, omega 3, 6 şi 9, sodiu, fosfor, magneziu, zinc, fier şi te ajută să îţi întărești sistemul imunitar.

 

Apa de cocos

 Apa de cocos este bogată în potasiu. Reglează şi nivelul de colesterol rău şi este recomandată diabeticilor.

 

Pudra de Maca

 Pudra de Maca te ajută să lupți contra stresului şi să fii mai rezistent. Pentru femei este la fel de eficientă pentru sindromul premenstrual sau cel al menopauzei.