Un fruct miraculos: rodia

 

Rodia, simbolul sănătății

un fruct miraculos rodia

 Rodia este cel mai vechi fruct din istorie. Exista o mulțime de culturi care consideră rodia simbolul sănătății, al fertilității, al renașterii și al speranței. Consumul regulat de rodie asigură necesarul de Vitamina C dar și de Vitamina B, de potasiu sau de polifenoli.

 

Rodia, fructul Zeilor

 Simbol al fertilității datorită multitudinii de semințe conținute și a formei sale rotunde, rodia era considerată în Egipt fructul Zeilor. Biblia face referire de mai multe ori la acest fruct în Cântarea Cântărilor. Pentru Profet rodia este fructul arborelui din Paradis. Rodia apare în egală măsură și în cadrul celor trei mari religii monoteiste: pentru creștini rodia este simbolul perfecțiunii divine. Musulmanii cred că rodia îi ajută să lupte împotriva urii și invidiei. Pentru evreii aflați departe de țara lor, rodia reprezintă Pământul Divin.

 În medicina tradițională, rodia este folosită de mai multe secole pentru tratarea tulburărilor de erecție, a diareii, a colicilor și a febrei.

 

Rodia, o comoară de antioxidanți

 Se pare că rodia conține mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde. Puterea sa antioxidantă face din rodie alimentul ideal de integrat în regimul alimentar de zi cu zi. Rodia este bogată în Vitaminele B5 și B6, în Vitamina C și în cupru.

 

Rodia luptă împotriva anumitor tipuri de cancer

 Rodia are efecte pozitive asupra cancerului de sân și de colon. Este eficientă și împotriva cancerului la prostată împiedicând proliferarea celulelor canceroase. Acțiunea sa pozitivă în cazul cancerului de sân și de prostată se explică prin faptul că rodia reglează producția de estrogeni. În ceea ce privește acțiunea asupra cancerului de colon, aceasta se datorează taninilor conținuți care acționează pe cale digestivă.

 

Rodia ne protejează împotriva tulburărilor neurologice

 Rodia, consumată în mod regulat, ne poate proteja de tulburările neurologice. Efectul antioxidant al rodiei ne protejează sistemul neurologic de îmbătrânire și ne protejează de boli precum Alzheimer.

 

Rodia, un fruct benefic pentru libido

 Rodia are efecte stimulante asupra libidoului, acționează chiar și asupra problemelor de erecție. Rodia acționează asupra libidoului în două feluri: facilitează circulația sângelui, drept urmare permite o mai bună erecție și reglează producția de estrogeni.

 

Rodia este fructul ideal împotriva problemelor digestive

 Rodia a fost folosită timp de mai multe secole împotriva problemelor digestive. O regăsim în special în cadrul medicinii ayurvedice. Rodia este folosită împotriva flatulenței, împotriva digestiei dificile, diareii, balonării.

 

Rodia are efecte pozitive asupra pielii

 Rodia are efecte benefice și asupra pielii. Conținutul bogat de antioxidanți face din rodie produsul anti-aging excelent. Produsele anti-aging folosesc din ce în ce mai des rodia ca principal ingredient.