Remedii pe bază de ulei din nucă cocos

 

Remedii pe bază de ulei din nucă cocos

remedii pe baza de ulei din nuca cocos

 Suferi din cauza frigului? Suferi de insomnii, de căderea părului? Nu mai știi cum să scapi de mătreață? Ai o soluție simplă și la îndemână: uleiul din nucă de cocos. Uleiul din nucă de cocos este extrem de eficient. Iată de ce îl poți folosi drept remediu în tratarea unui număr mare de afecțiuni, fie că este vorba de o afecțiune dermatologică, fie că este vorba de o problemă de sănătate.

 

Tratează cu succes căderea părului și înlătură mătreața

 Uleiul din nucă de cocos este cunoscut pentru faptul că are proprietăți antibacteriene și antifungice care contribuie la prevenirea apariției mătreții. Uleiul din nucă de cocos stimulează creșterea părului, ne protejează părul de stres și de impuritățile aflate în mediul înconjurător. Pentru asta, uleiul din nucă de cocos trebuie încălzit puțin după care se va masa scalpul și rădăcinile părului. Uleiul din nucă de cocos îți va hidrata părul în profunzime și va stopa căderea părului.

 

Tratează arsurile minore

 Dacă ai o arsură minoră pune ceva rece imediat pe zona afectată. După aceea, aplică un strat generos de ulei din nucă de cocos. Ar trebui să îl aplici din oră în oră pentru a scăpa de durere. Uleiul din nucă de cocos este eficient și în prevenirea cicatricilor provocate de arsuri.

 

Tratează mirosurile corporale

 Frecând axilele în fiecare seară cu puțin ulei din nucă de cocos, vei scăpa în totalitate de mirosurile jenante.

 

Te ajută să treci mai bine peste perioada rece

 Dacă suporți cu greu frigul, un ceai de mușețel în care ai pus câteva picături de ulei din nucă de cocos te va ajuta să treci mai bine peste această problemă.

 

Induce somnul

 Dacă suferi de insomnie, consumă trei linguri de ulei din nucă de cocos pe zi. Acesta va contribui la reglarea funcțiilor corpului tău care, la rândul său, va induce somnul bine-meritat.

 

Previne ridurile

  Uleiul din nucă de cocos este excelent și pentru piele. Este un hidratant 100% al pielii care hidratează pielea în profunzime. Are proprietăți calmante asupra pielii. Conținutul său bogat în antioxidanți lupta împotriva semnelor de îmbătrânire în mod eficient. Drept urmare, dacă îți dorești o piele de bebeluș, aplică-l pe piele de două ori pe zi, dimineața și seara.

 

Tratează arsurile solare

 Împotriva arsurilor solare poți aplica ulei din nucă de cocos. Înainte de expunerea la soare aplică ulei din nucă de cocos. Acesta va construi nivelul de toleranță al pielii, crescând timpul de expunere la soare.

 

Vindecă durerea

 Masează articulațiile dureroase cu puțin ulei din nucă de cocos cald. De asemenea, uleiul din nucă de cocos este eficient și împotriva durerilor de mușchi.

 

Tratează erupțiile cu succes

 Știai că uleiul de cocos este o modalitate excelentă de a-ți trata bebelușul de eritem fesier? De fiecare dată când îi schimbi scutecele, îți recomandăm să aplici puțin ulei din nucă de cocos pe zona afectată.

 

Folosește la gătit uleiul din nucă de cocos

 Dacă ai probleme cu digestia, atunci îți recomandăm să folosești la gătit ulei din nucă de cocos. Acesta previne problemele digestive, întărește sistemul imunitar și ajută la absorbția mai eficientă a elementelor nutritive.