Rodia, fructul zeilor

 

Rodia, un fruct plin de beneficii pentru sănătate

rodia fructul zeilor

 Rodia conține o mulțime de antioxidanți puternici care sunt capabili să inhibe dezvoltarea aterosclerozei, să reducă riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu o influență pozitivă asupra hipertensiunii. Și extractul de rodie și-a demonstrat eficiența, în special în inhibarea dezvoltării tumorilor.

 În Grecia Antică, rodia era sinonimă cu viața și regenerarea. În Egipt, rodia era considerat fructul zeilor și privit drept un simbol al fertilității datorită formei sale rotunde și abundenței de semințe. Recent, a fost descoperită eficiența rodiei în prevenirea unui număr mare de patologii mortale.

 

Rodia, un antioxidant puternic

 Activitatea antioxidantă al extrasului de rodie a fost scoasă în evidență în diferite situații. Rodia are un conținut bogat de flavonoide, este o sursă importantă de antocianine, de glicozide de delfidinină.

 

Rodia, benefică pentru sănătatea cardiovasculară

 Cercetătorii au observat faptul că sucul de rodie este asociat cu inhibarea oxidării LDL și cu încetinirea dezvoltării aterosclerozei. Persoanele care consumă zilnic cel puțin 50ml de suc de rodie vor observa că nivelul de tensiune arterială va fi stabilizat.

 

Rodia regenerează celulele

 Datorită faptului că rodia conține o cantitate imensă de antioxidanți (de trei ori mai mulți decât ceaiul verde sau vinul roșu) regenerează celulele și încetinește procesul de îmbătrânire. Taninii existenți din rodie sunt capabili să elimine radicalii liberi.

 

Rodia luptă împotriva cancerului

 Studiile diverse au demonstrat faptul că rodia luptă împotriva cancerului de prostată și ne poate proteja organismul de apariția cancerului de plămâni sau de sâni.

 

Rodia, bogata în Vitamina C

 Semințele rodiei, bogate în Vitamina C, constituie o sursă excelentă de fibre. Fiecare din semințe sunt învelite într-un soi de alveolă de gel translucid, roz care sunt unite printr-o pulpă gălbuie, amară.

 

Rodia, unul dintre cele mai sănătoase fructe

 Rodia este considerată unul din cele mai sănătoase fructe datorită conținutului bogat de Vitamina E și A dar și datorită conținutului de acid folic. Rodia este recomandată pentru vindecarea afecțiunilor reumatice, pentru tratarea infertilității, contribuie la ameliorarea memoriei și la prevenirea Alzheimerului. Dacă vei consuma rodii în mod regulat vei reuși să îți menții vitalitatea și tinerețea dar și viața sexuală.