Modalități care măresc speranța de viață

 

9 modalități neașteptate de a trăi mai mult timp

modalitati care maresc speranta de viata

 Cu siguranță că știi deja că dacă ai un regim de viață echilibrat, dacă faci câteva ore de exerciții pe zi, dacă nu fumezi, dacă ai grijă de siluetă vei reuși să trăiești mai mult. Dar mai ştii celelalte nouă modalități neașteptate de a trăi mai mult timp? Dacă nu, ţi le spunem noi.

 

Adoptă un animal de companie.

 Şi de preferință, un câine. Dacă va trebui să îl plimbi în fiecare zi, vei avea şi o activitate fizică, îți vei reduce nivelul de stres. Un lucru care nu va avea decât beneficii asupra sănătății cardiovasculare.

 

Fă dragoste mai des.

 Un studiu din anul 1997 a demonstrat faptul că persoanele care se bucură de mai multe orgasme au mai multe șanse de a nu muri de o boală cardiovasculară. Şi în plus, relațiile sexuale regulate sunt cele care pot îmbunătăți şi sistemul imunitar, reduc stresul şi permit un mai bun control al apetitului.

 

Folosește ața dentară în fiecare zi.

 Față de periuța de dinți, ața dentară îţi permite să elimini şi bacteriile ascunse între dinți şi să scapi de ele înainte ca acestea să poată să formeze o placă dentară. În plus, o proastă sănătate dentară poate să cauzeze o inflamație care să se propage la sistemul imunitar.

 

Cultivă relațiile sociale.

 Persoanele care au legături sociale şi amicale au cu 50% mai multe șanse să trăiască mai mult. În plus, solitudinea nu este deloc bună pentru sistemul imunitar.

 

Începe ziua cu o cafea.

 Studiile au demonstrat faptul că o ceașcă de cafea poate să reducă riscurile de a contracta mai multe boli, precum diabetul, cele cardiovasculare şi maladia Alzheimer. Dar prea multă cafeină duce la insomnii şi la angoase și nu te lasă să absorbi așa cum trebuie calciul.

 

Bea puțin vin în fiecare zi.

 Puțin vin zi de zi reduce riscul apariției unor boli cardiovasculare. Dar mai multe pahare de vin nu au nici un beneficiu pentru speranța de viaţă. Trebuie să încerci asta… dar moderația trebuie să te caracterizeze.

 

Mănâncă mai mult pește.

 Un regim bogat în omega 3 poate să mărească speranța de viață. Experții recomandă deci un consum de 200 de grame de pește gras –somon, ton, macrou sardine, pe săptămână, la două mese. În plus, vei reduce şi riscurile legate de apariția bolilor cardiovasculare.

 

Trezește-te.

 Un studiu al britanicilor a demonstrat faptul că poziția în picioare poate să mărească lungimea telomerilor din globulele roșii. Ce este un telomer? Este extremitatea unui cromozom şi lungimea acestuia este legată în mod direct de procesul de îmbătrânire.

 

Fă voluntariat.

 Dacă îi vei ajuta pe ceilalți, te vei simți mult mai bine. Dar vei reuși şi să trăiești mai mult se pare. Şi studiile au demonstrat faptul că activitatea de voluntariat scade riscul de mortalitate cu 20%. Dar şi riscurile de a dezvolta o boală cardiovasculară. Acest lucru este datorat faptului că eşti mai puțin stresat și deprimat și că ai tendința să apreciezi mai mult viaţa.

 Nu sări nici peste micul dejun, nu trăi singur și privește-te cu atenție în oglindă.