Ceaiul Matcha – ceaiul sănătății

 

Ceaiul Matcha – o minune de ceai japonez

Ceaiul matcha ceaiul sanatatii

 Toate varietățile de ceai verde sunt extrem de benefice pentru sănătate și conțin foarte mulți antioxidanți. Dar printre ele însă, există unul care este foarte interesant pentru sănătate. Este vorba despre ceaiul verde matcha. Iată o mică prezentare a acestei pudre prețioase cu multiple virtuți.

 

Ceaiul matcha este ceaiul sănătății prin excelență.

 Ceaiul matcha este un ceai care are niște proprietăți antioxidante superioare față de oricare alte tipuri de ceai verde. Ceaiul matcha conține de 140 de ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde comun, aminoacizi, polifenoli, care contribuie la reducerea stresului. Mai conține și acid glutamic care acționează asupra sistemului nervos central.

 

Ceaiul verde matcha este bogat în vitamine si minerale

 Ceaiul verde matcha este bogat în vitaminele B1, B2, C, betacaroten, minerale, polifenoli și cafeină, care favorizează vigilența şi atenția. Călugării budiști foloseau ceaiul pentru meditație deci ceaiul, te va ajuta să rămâi treaz, plin de energie.

 

Ceaiul matcha este bun pentru piele.

 Pentru piele, ceaiul matcha este sinonim cu antioxidanți. Este un excelent remediu anti-îmbătrânire, drenant, detoxifiant şi nu numai. Este şi un excelent remediu pentru a calma sau trata problemele cauzate de soare şi de efectele nefaste ale razelor ultraviolete.

 

Ceaiul matcha este bun pentru digestie.

 În ceea ce privește digestia, ceaiul este cel care se ocupă de mucoasele intestinului și ale stomacului și este util în bolile inflamatorii de origine nervoasă şi care afectează sistemul digestiv. Este și un remediu foarte eficient pentru hiperaciditate şi are grijă și de ficat.

 

Ceaiul matcha te ajută să rămâi calm și bine dispus. 

 Ceaiul matcha are un efect calmant asupra spiritului şi corpului.

 

Ceaiul matcha se poate folosi şi în curele de slăbire.

 Atunci când ţii o cură de slăbire, ceaiul matcha este cel care reduce senzația de foame deci se poate folosi în cadrul unui regim slab în calorii. Are și un efect diuretic care ajută la pierderea în greutate.

 

Ceaiul matcha scade colesterolul

 Se pare că ceaiul matcha este capabil să reducă și crizele cardiace sau accidentele vasculare cerebrale,diabetul și poate să reducă și nivelul de colesterol din sânge.

 

Ceaiul matcha întărește sistemul imunitar

 Deci dacă eşti în căutarea unui ceai care să îți stimuleze întreg corpul, sănătatea dar și starea de bine, atunci trebuie să descoperi virtuțile ceaiului matcha. Japonezii profită de acest ceai de foarte mult timp. Este un puternic aliment anti-stres, poate stimula metabolismul, poate întări sistemul imunitar şi poate să scadă nivelul de colesterol. Prea frumos să fie adevărat? Deloc. Toate aceste virtuți au fost demonstrate de studii.