10 alimente benefice pentru sănătatea femeilor

 

Alimente pe care femeile ar trebui să le consume în mod regulat

10 alimente benefice pentru sanatatea femeilor

 Nu este mereu ușor să ai un regim de viață echilibrat. Reține care sunt cele 10 alimente benefice pentru sănătatea femeilor si include-le în mod sistematic pe lista ta de cumpărături.

 

Roșiile

 Îți plac roșiile? Foarte bine, deoarece acestea conțin un antioxidant foarte puternic, un antioxidant care participă la prevenirea unor boli precum cel de col uterin. În plus, roșia este o sursă foarte importantă de vitamina C care întărește sistemul imunitar printre altele.

 

Lăptuca

 Există mai multe varietăți de lăptucă, dar toate extrem de benefice pentru sănătate. Conțin foarte multe vitamine şi minerale care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, conțin foarte puține calorii şi un nivel ridicat de apă. De consumat deci fără moderație!

 

Bananele

 Uită de gustările dulci pe care le iei atunci când îți este foame. Cel mai bine ar fi să consumi o banană. Un fruct care este bogat în potasiu dar care conține şi vitamina B6, care ajută la protejarea pielii a părului dar şi a embrionului femeilor însărcinate.

 

Broccoli

 Nu prea eşti fan broccoli? Foarte rău, deoarece este un element foarte nutritiv şi necesar pentru sănătate. Mai ales pentru femeile care sunt însărcinate şi care au o carență de fier, adică sunt anemice. Mai conține şi vitaminele A, E, C, aminoacizi, zinc şi potasiu, eficiente pentru a lupta contra cancerului de sân şi a celui de col uterin printre altele.

 

Fructele roșii

 Pot fi ele mici dar sunt şi extrem de nutritive. Au o mare putere antioxidantă şi te ajută să previi cancerul, dar şi să conferi pielii tale un aspect mai neted și mai sănătos. Mai conțin şi vitamina B9 printre altele.

 

Carnea

 Consumul regulat de carne de porc, de vită sau de pui poate să scadă în mod semnificativ riscurile de infertilitate, mai ales datorită vitaminei B. Consumul de carne ajută şi la reducerea grețurilor din timpul sarcinii, vin cu mai mult fier. Carnea este şi un aliat de preț pentru frumusețe – unghii, păr şi piele.

 

Sfecla roșie

 Dacă ai o anemie, chiar şi lejeră, poți consuma cât mai multă sfeclă, o legumă care conține foarte mult fier. O legumă eficientă și pentru a lupta împotriva infecțiilor vezicii dar şi a constipației.

 

Peștele de apă rece

 Somonul şi tonul sunt bogați în Omega 3 care ajută la o bună dezvoltare a uterului şi a placentei.

 

Soia

 Un consum regulat de soia poate reduce considerabil simptomele menopauzei. Vine cu un aport de două ori mai mare de proteine decât carnea şi de nouă ori mai mare decât laptele. Și o veste și mai bună- soia nu conține atâtea materii grase ca şi cele două.

 

Produsele lactate

 Produsele lactate precum calciul vin cu cantitatea necesară de calciu care poate să prevină osteoporoza. Dar asta nu e tot. Acestea pot să favorizeze și digestia și ajută printre altele la prevenirea unor ciuperci în zona vaginală.

 Care sunt alimentele pe care tu le consumi cel mai des? Mai ai știi și alte alimente benefice care nu se regăsesc în listă?