Întăreşte-ţi sistemul imunitar în mod natural

 

Alimentația te ajuta sa iți întărești sistemul imunitar

intareste ti sistemul imunitar in mod natural

 Nu știi cum să îți întărești sistemul imunitar în mod natural? Îți spunem noi. Alimentația este cea care îţi vine în ajutor.

 Atunci când frigul se instalează, avem tendința să ne refugiem în casă. Dar din păcate așa devenim mult mai vulnerabili în fața microbilor. Dacă vrei să înfrunți virușii sau microbii şi dacă vrei să îți întărești sistemul imunitar, poți apela fără probleme la câteva super alimente.

 

Plantele pentru întărirea sistemului imunitar.

 Unele plante favorabile pentru sistemul imunitar pot să se consume în mod regulat ca și alimentele tradiționale. Este și cazul plantei Moringa din Himalaya. Mai poți opta şi pentru o cură de ginseng, cunoscut în lumea întreagă pentru proprietățile sale energizante. Este o plantă care ajută corpul să lupte împotriva stresului cotidian.

 

Super alimentele îți vin şi ele în ajutor.

 Aceste alimente prezente în natură sunt foarte bogate în nutrienți buni pentru sănătate dar te şi ajută să îți întărești sistemul imunitar. Aici vorbim despre:

 - camu-camu, un fruct care este unul din cele mai bune surse de Vitamina C. Un antioxidant puternic care se poate consuma în fiecare zi alături de lămâie şi miere.

 - baobab, care este o sursă excelentă de fibre. Pe lângă pectină, acesta mai conține şi Vitamina C, calciu şi fier, adică o mulțime de nutrienți benefici pentru sistemul imunitar.

 - ciupercile sunt cunoscute încă de secole pentru capacitatea lor de a întări sistemul imunitar. Măresc activitatea şi producția de globule albe care pot să combată infecțiile. Ciupercile japoneze sunt cele mai puternice, cele mai eficiente şi se pot consuma în fiecare zi.

 

Probioticele, prebioticele şi alte alimente fermentate.

 Aparatul digestiv este primul care se luptă pentru a proteja sistemul imunitar. Pentru a funcţiona cât mai eficient, de prinde de microfloră, adică de bacterii. Prebioticele şi probioticele sunt cele care trebuie să se consume în fiecare zi. Iaurtul natur este o excelentă sursă de probiotice. Prebioticele se găsesc în banane sau sparanghel. Mai poţi consuma alimentele fermentate precum kimchi, kombucha, guma de guar, chefirul sau varza acră.

 

Fructele şi legumele te ajută şi ele.

 Vegetalele conțin cei mai buni compuși fito-chimici naturali care protejează de microbi, micoze şi alte amenințări. Aceste substanțe ajută şi la întărirea sistemului imunitar.

 

Cei mai puternici antioxidanți pentru a întări sistemul imunitar se găsesc în fructele roșii.

 Iată însă şi alte exemple de compuși fito-chimici buni pentru sistemul imunitar.

 - carotenoizii de culoare galbenă care se află în dovleac şi cartofii dulci.

 - alicina de culoare albă care se află în usturoi.

 - quercentina care se află în ceapă.

 - resveratrolul prezent în vinul roșu sau în struguri.

 

Ceaiul verde te ajută și îți întărește sistemul imunitar.

 Cea mai bună idee este și să bei ceai verde în fiecare zi. Vei lupta contra inflamațiilor, a radicalilor liberi şi la protejarea celulelor.

 

Ai încredere şi în zinc.

 Zincul este cel mai adesea neglijat dar este foarte bun a întări sistemul imunitar. Poate participa la vindecare şi la prevenirea infecțiilor. Zincul se găsește mai ales în carnea de vită. Cei care sunt vegetarieni își pot lua zincul din semințele de dovleac.

 

Elimină toxinele pentru a întări sistemul imunitar.

 Unii compuși ajută la întărirea sistemului imunitar şi ajută corpul să elimine toxinele. Este şi cazul clorofilei care este prezentă în toate legumele verzi. De consumat deci fără moderație.

 

Lactoserul te ajută şi el.

 Este foarte uşor de consumat şi conține niște antioxidanți extrem de puternici care iti întăresc sistemul imunitar. De exemplu te poți folosi de lactoserul sub formă de pudră de presărat peste micul dejun. Se mai poate folosi şi în băuturi pentru a fi cei mai rezistenți dacă practicați un sport.