De ce să mănânci mere? 10 motive

 

Merele, fructe excelente pentru sănătate.

de ce sa mananci mere 10 motive

 Este cel mai bun sezon pentru mere! Foarte bine. De ce? Deoarece, pe lângă faptul că este delicios şi că este oferit în foarte multe varietăți merele sunt niște fructe excelente pentru sănătate. Iată însă încă 10 motive care te vor convinge cu siguranță să mănânci mere.

 

Merele te ajuta sa ai cei mai frumoși dinți.

 Merele nu pot compensa o igienă bucală defectuoasă dar dacă muşti dintr-un măr frumos şi dacă îl ronțăi vei simula producția de salivă. Un lucru care permite reducerea riscului de apariție a cariilor, deoarece bacteriile vor coborî din gură.

 

Merele previne cancerul.

 Mai multe studii au demonstrat prezența numeroșilor compuși organici care împiedică dezvoltarea unor tumori la nivelul ficatului, al colonului dar şi al sânului. Cercetătorii au demonstrat faptul că merele sunt bogate în flavonoizi, adică niște antioxidanți care reduc riscurile apariției cancerului de pancreas cu până la 23%.

 

Merele detoxifica ficatul.

 Ficatul este organul responsabil cu curățarea toxinelor pe care acesta le absoarbe. Fructele care conțin foarte multe fibre, la fel ca şi merele pot contribui la „curățenia” ficatului şi la buna funcționare a sa.

 

Merele previne diabetul.

 Diabetul de tip 2 este una din bolile secolului. O boală care este legată în mod direct de alimentație. Deci se poate şi preveni cu un stil de viață sănătos.. prin fibrele lor solubile merele pot regla nivelul de insulină şi pot frâna nivelul de zahăr absorbit în sânge.

 

Merele lupta contra problemelor intestinale.

 După cum știi bine deja, merele conțin multe fibre care sunt cele mai bune prietene pentru intestine şi pentru tranzitul intestinal. Merele te ajută să te lupți cu diareea şi cu constipația dar şi să treci peste sindromul colonului iritabil. Pot preveni chiar şi hemoroizii.

 

Merele previne calculii biliari.

 Consumul de multe fructe şi legume duce la împiedicarea formării de calculi biliari.

 

Merele te ajuta sa ai un creier sănătos.

 Merele au un nivel ridicat de un tip de antioxidanți care se numește quercentină care și-a dovedit deja eficacitatea sa neurologică în mai multe studii. Quercentina este cea care poate preveni sau diminua moartea unor celule ale creierului, o moarte provocată de oxidarea sau de inflamarea neuronilor.

 

Merele reduce nivelul de colesterol rău.

 Studiile au demonstrat şi faptul că femeile care consumă un măr sau mai multe pe zi timp de 6 luni pot să reducă nivelul de colesterol rău – LDL dar şi să mărească nivelul de colesterol bun.

 

Merele te ajuta sa ai o inimă puternică.

 Consumul de mere dar şi de alte fructe și legume bogate în fibre contribuie la reducerea riscului de a muri din cauza unei boli coronariene sau cardiovasculare. În plus, cei care mănâncă mere în mod regulat, nu mai riscă nici să sufere un atac cerebral.

 

Merele iți oferă o mai bună rezistență.

 Încă o dată quercentina este responsabilă de acest lucru. Mai mult oxigen este trimis înspre plămâni în timpul unui efort fizic şi acest lucru contribuie la o mai mare rezistență. Deci un smoothie cu mere şi cu sfeclă roșie este cel mai bun pentru sportivi.