Beneficiile vinului rosu

 

Beneficiile surprinzătoare ale vinului roșu

Beneficiile vinului rosu

 Beneficiile vinului roșu nu se epuizează niciodată! Deja știm că vinul roșu ne permite să luptăm împotriva anumitor tipuri de cancer, că este excelent pentru inimă și că ne ajută să trăim mai mult timp! Descoperă câteva efecte pozitive ale vinului roșu asupra sănătății!

 

Vinul roșu combate acnea

 Resveratrolul este un antioxidant care se regăsește în struguri și în ciocolată. Acesta inhibă dezvoltarea bacteriilor responsabile de apariția acneii. Însă, combinând resveratrolul cu peroxidul de benzoil (molecula prezentă în cremele anti-acnee), tratamentul este mai eficient.

 

Vinul roșu este excelent pentru inimă

 Tot resveratrolul este responsabil de acest beneficiu. Acesta permite reducerea cantității de grăsimi saturate care se acumulează în artere. Flavonoidele și saponinele care se regăsesc în vinul roșu contribuie la protejarea sistemului cardiovascular.

 

Vinul roșu este excelent pentru dinți

 Vinul roșu întărește smalțul dinților, ceea ce permite împiedicarea degradării acestora și luptă împotriva proliferării bacteriene. Polifenolii existenți în vinul roșu reduc inflamațiile gingiilor și le protejează pe acestea de tot felul de boli.

 

Vinul roșu te ajută să dormi mai bine

 Melatonina prezentă în vinul roșu îți permite să dormi mai bine după o zi lungă și stresantă de lucru.

 

Vinul roșu te protejează de gripă

 Un studiu american demonstrează că persoanele care consumă câte un pahar cu vin roșu pe zi au cu 40% mai puține șanse de a răci.

 

Vinul roșu este bun pentru piele

 Vinul roșu încetinește procesul de îmbătrânire și contribuie la reducerea ridurilor. Antioxidanții conținuți de vinul roșu absorb radicalii liberi care deteriorează epiderma.

 

Vinul roșu întărește oasele

 Un studiu australian asociază buna sănătate a oaselor cu consumul regulat de vin roșu. La femeile care consumă un pahar de vin roșu pe zi riscurile de a suferi de osteoporoză sunt reduse în mod considerabil.

 

Vinul roșu reduce riscul de a suferi de cancer

 Resveratrolul permite lupta împotriva proliferării celulelor canceroase. Această moleculă prețioasă reduce apariția cancerului de sân și de plămâni.