Alimente care te ajuta sa dormi mai bine

 

Alimentele care te ajută să dormi mai bine

Alimente care te ajuta sa dormi mai bine

 În fața somnului, nu suntem cu toții egali. Unii cad în brațele lui Morfeu de îndată ce închid ochii, alții numără o mulțime de oițe fără să ajungă să doarmă însă. Somniferele nu sunt însă cea mai bună soluție, ține cont de asta. Nu sunt o soluție durabilă fără pericole. Unele alimente însă te pot ajuta să dormi mai mult.

 

Nucile.

 Nucile sunt foarte bogate în magneziu și împiedică apariția problemelor cu somnul. În plus, nucile favorizează şi relaxarea musculară. Nivelul lor ridicat de proteine contribuie la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge în timpul somnului. Trebuie să consumi câteva nuci cu 2-3 ore înainte de te pune la somn. Nu uita că nucile conțin multe calorii deci nu trebuie să exagerezi.

 

Cerealele.

 Studiile au demonstrat faptul că cerealele cu un nivel scăzut de zahăr pot favoriza somnul. Cerealele consumate cu iaurt ajută la activarea serotoninei din creier. Aceasta din urmă este responsabilă cu stabilizarea bunei dispoziții și cu calitatea somnului. Deci un nivel ridicat de serotonină din corp provoacă dorința de a dormi.

 

Ouăle

 Ouăle, la fel ca şi nucile, au un nivel ridicat de proteine care poate ameliora somnul şi care poate stabiliza corpul în timpul somnului. Consumă cu două trei ore înainte de culcare ouă fierte. Cei sau cele care au un nivel ridicat de colesterol ar trebui să consume doar albușul.

 

Mierea

 Mierea este ideală pentru a favoriza somnul dar şi pentru o talie de viespe. Pentru asta trebuie să înlocuiești zahărul cu miere pentru a savura ceaiul de seară. Îl poţi amesteca chiar şi cu lapte. Mierea este un adevărat stimulant pentru somn.

 

Popcornul.

 Uimitor dar adevărat. Popcornul conține destul de multe glucide pentru a asigura un aport adecvat de triptofan. Acesta este indispensabil pentru producția de serotonină, deci pentru somn. Popcorn simplu însă.