Ceaiul are proprietati antioxidante

 

Ceaiul și efectele sale antioxidante

Ceaiul are proprietati antioxidante

 Negru sau verde, decofeinizat sau nu, ceaiul posedă o proprietăți antioxidante excelente. În plus, ceaiul poate avea și un efect anticoagulant.

 Pacienții cardiaci care consumă ceai în mod regulat – 14 cești sau mai multe pe săptămână – prezintă cu până la 44% mai puține riscuri de a deceda decât persoanele care nu consumă ceai deloc. Un studiu efectuat recent arată faptul că o ceașcă și jumătate cu ceai pe zi te ajută să previi crizele cardiace. Un alt avantaj: o ceașcă de ceai negru nu conține atât de multă cafeină ca și cafeaua.

 În momentul în care Costumer Reports a testat puterea antioxidantă a 15 varietăți de ceai la plic, îmbuteliat sau instant, a constatat faptul că cel la plic conține mai mulți antioxidanți decât restul. Atenție însă la conținutul de zahăr.

 

Agită plicul de ceai

 Dacă agiți plicul de ceai în momentul în care îl fierbi se pare că astfel eliberezi mult mai mulți compuși antioxidanți decât dacă îl lași în apă și aștepți să fiarbă.

 

Lămâia în ceai amplifica proprietățile antioxidante

 Un studiu a demonstrat faptul că dacă adaugi lămâie la ceaiul tău natural îi sporești acestuia proprietățile antioxidante. Asta deoarece și lămâia conține la rândul ei o mulțime de antioxidanți!

 

Ceaiul verde are mai multe efecte antioxidante

 Deoarece nu a fost fermentat, ceaiul verde are și mai multe efecte antioxidante decât ceaiul negru de exemplu. Ceaiul verde conține mai puțină cafeină și ne protejează împotriva anumitor tipuri de cancer. Încearcă mai multe varietăți de ceaiuri până când îl găsești pe cel pe placul tău. Nu lăsa ceaiul la infuzat mai mult de 2-3 minute deoarece poate deveni foarte amar.

 În plus, ceaiul verde și cel negru diminuează tensiunea arterială. Asta tot datorită antioxidanților pe care îi conține. Ceaiul verde scade nivelul de colesterol rău, ameliorează circulația sanguină, îmbunătățește digestia, poate preveni până și boli precum Alzheimer.