Cromoterapia te ajuta sa slabesti

 

Cromoterapie: slăbește datorită culorii roz

Cromoterapia te ajuta sa slabesti

 Slăbitul face parte din preocupările multor persoane care ar face orice pentru a mai scăpa de câteva kilograme în plus. Știai că poți slăbi datorită cromoterapiei? Cunoscută și sub numele de „terapia prin culori”, cromoterapia tratează și vindecă o serie de afecțiuni datorită unei băi de lumină.

 

Influența culorilor asupra organismului nostru

 Ființa umană percepe în mod natural culorile și le asociază imediat cu o binefacere. De exemplu, auzim destul de des spunându-se că verdele este culoarea speranței, roșu este culoarea iubirii, albastrul reprezintă culoarea liniștii și galbenul este culoarea energiei. Această percepție influențează în mod direct comportamentul nostru psihic și fizic.

 La fel cum creierul nostru leagă aceste culori de o stare de spirit și corpul nostru reacționează în mod pozitiv sau negativ la expunerea la anumite lumini. Cromoterapia se bazează pe aceste proprietăți pentru a trata un număr mare de afecțiuni, difuzând energie pozitivă, destinată contracarării durerilor, corporale sau psihologice.

 

Marile principii ale cromoterapiei

 Cromoterapeuții afirmă că aceste culori posedă o serie de proprietăți curative, în funcție de gradul de căldură difuzată. De fapt, lumina este o energie și, în funcție de culoarea sa, aceasta difuzează o anumită formă de vitalitate care poate acționa în mod direct asupra armoniei corpului uman.

 

Specialiștii în cromoterapie sunt de părere că această metodă acționează asupra trei poli:

 - Fizic: terapia prin culori poate vindeca un organ sau un membru, punând culoarea potrivită direct pe zona afectată;

 - Emoțional: în momentul în care o persoană luptă cu o serie de stări emoționale profunde, cu sentimente negative permanente, cromoterapia o poate ajuta să învingă acești demoni, îi va permite să-și regăsească liniștea interioară;

 - Mental: aceste culori posedă un efect pozitiv asupra mentalului individului, îl pot ajuta să se relaxeze, să-și regăsească vitalitatea.

 

Raze luminoase aplicate pe corp

 Concret, terapeuții folosesc o lampă de cromoterapie care difuzează raze luminoase, programate pe culoarea dedicată vindecării pacientului și orientate spre zona afectată. Corpul nostru este capabil să detecteze culoarea și să o asimileze imediat unei binefaceri, pentru a o difuza.

 

Pentru a slăbi, mizează pe culoarea roz

 În cadrul unui regim de slăbit, te poți baza pe culoarea roz pentru a slăbi. Făcând o baie de lumină roz te vei relaxa și vei diminua pulsiunile alimentare datorate stresului. Relaxându-te, vei uita de angoasele care pot fi provocate de un regim de slăbit.

 Un organism încordat are tendința să stocheze grăsimile, efectul invers a ceea ce căutăm în cadrul unui regim. Cromoterapia cu lumina roz te va ajuta să îți recapeți încrederea în tine și să gândești pozitiv. Stabilizându-ți emoțiile nu vei mai avea poftă să ronțăi între mese și îți vei stimula metabolismul.