Alimente care reduc aciditatea gastrica

 

Alimentele care reduc aciditatea gastrică

Alimente care reduc aciditatea gastrica

 Ai apreciat cu siguranță un dublu espresso de dimineață, dar acum trebuie să faci față reversului medaliei, adică acidității gastrice? Alimentele responsabile de acest lucru sunt cafeaua, ceaiul, alcoolul sau grăsimile. Dar știi ce să mănânci pentru a lupta împotriva acidității?

 

Sarea de mare.

 Înainte de a schimba drastic alimentația,cel mai bine ar fi să începi cu unele gesturi simple dar eficiente. Şi cu unele alimente care sunt eficiente contra acidității gastrice. Sarea de mare este foarte bună pentru a înlocui sarea clasică. Sarea de mare are un nivel foarte scăzut de aciditate față de sarea de masă ionizată.

 

Alimentele bio.

 Încearcă să consumi cât mai multe alimente bio. Dacă sunt transformate, alimentele pot agrava aciditatea gastrică. Pot crea și un dezechilibru bacterian la nivelul florei intestinale. Dacă suferi de reflux, privilegiază legumele bio proaspete şi fructele.

 

Alimentele crude.

 Din ce în ce mai multe studii tind să demonstreze faptul că enzimele care se găsesc din abundență în alimentele crude sunt distruse în totalitate la o preparare la o temperatură mai ridicată. Se recomandă deci să se consume mai multe alimente crude pentru a beneficia de nutrienții și de enzimele prezente în alimentele crude. Și într-adevăr, studiile au demonstrat faptul că enzimele ajută la lupta împotriva acidității gastrice.

 

Vitamina D.

 Vitamina D se găsește în abundență în ouă, ciuperci, lapte, ulei de ficat de morun sau pești. Îți poți oferi și o baie de soare pentru a sintetiza vitamina D.

 Deci pentru a lupta contra acidității gastrice, trebuie să consumi unele alimente care au un efect benefic şi care luptă împotriva ei. Trebuie să iți schimbi puțin alimentația deoarece ea este responsabilă de aceste probleme. Ce alte trucuri cunoști?