Unghiile iti arata problemele de sanatate

 

Ce probleme de sănătate indică unghiile noastre?

unghiile iti arata problemele de sanatate

 Aspectul unghiilor este deosebit de important, nu numai din punct de vedere estetic ci și din punct de vedere al sănătății. Unghiile sunt un indicator clar al stării noastre de sănătate generală. Modificările unghiilor pot ascunde afecțiuni grave ale organismului, spre exemplu a diabetului zaharat, anemiei, cancerului sau bolilor cardiovasculare. De aceea, examinarea unghiilor este deosebit de importantă pentru propria noastră liniște. În mod normal, unghiile trebuie să aibă o suprafață netedă, roz, să nu existe striații ori curbări pe suprafața lor.

 

Semnele de pe unghie

 Unele semne ce apar pe unghii sunt mai mult decât semnale de alarmă că ceva se petrece în organismul nostru. Însă de multe ori nu știm să descifrăm aceste semne și semnale și le tratăm cu indiferență. Așadar, dacă observați pe unghii pete albe sau decolorate, forme neregulate, linii, atunci este posibil ca acestea să indice existența unor carențe de vitamine și minerale, afecțiuni diverse ori infecții fungice. Petele albe denotă o carență de proteine și zinc, în vreme ce curbele concave prezente pe unghii denotă o carență de fier. Dacă unghiile se rup din cauză că sunt prea fragile, atunci este posibil să aveți o carență de vitamina B în organism.

 

Afecțiuni posibile – semne pe unghii

 Unghiile îngălbenite denotă prezența unor boli grave. Desigur, îngălbenirea unghiilor se poate produce și din cauză că folosiți o ojă închisă la culoare sau fumați dar de cele mai multe ori acest simptom ascunde prezența unei bronșite grave. Petele albe pot semnala afecțiuni ale rinichilor în vreme ce albirea întregii suprafețe a unghiilor denotă afecțiuni ale ficatului. Pentru a vă păstra unghiile într-o stare bună, folosiți lac incolor, evitați folosirea unghiilor false, a ojelor de proastă calitate, evitați fumatul și aplicați zilnic cremă hidratantă pe mâini.