Gestioneaza menopauza

 

Ce este menopauza?

Gestioneaza menopauza

 Menopauza este acea perioada prin care trece fiecare femeie la un moment dat în viata. Este o schimbare care marchează sfârșitul menstruației deci încetarea producerii de ovule.

 Menopauza apare de obicei la o vârstă mai înaintată, după 50 de ani, dar exista și femei care pot experimenta aceasta schimbare de viata chiar mai devreme, intre 30 și 40 de ani. Acest tip de menopauza se numește menopauza prematura și apare relativ rar.

 Menstruația, atunci când se instalează menopauza, poate înceta brusc dar este mai probabil ca ciclul să apară cu o frecventa din ce în ce mai redusa, pana la dispariția completa a acestuia.

 

Ce cauzează menopauza?

 Menopauza nu este o boala sau afecțiune, este pur și simplu perioada prin care toate femeile trebuie să treacă.

 Aceasta modificare semnificativa apare datorita modificării echilibrului de hormoni sexuali din corp.

 Atunci când se apropie menopauza, nivelu de estrogen din corp scade, cauzând ovarele sa înceteze a mai produce ovule în mod periodic.

 Estrogenul este hormonul sexual feminin, care reglementează ciclul unei femei. Reducerea nivelului de estrogen cauzează însa și alte simptome fizice și emoționale, cum ar fi: bufeuri, transpirații nocturne, modificări ale bunei dispoziții sau uscăciune vaginala.

 

Cum amelioram simptomele menopauzei prin remedii naturiste?

 Multe femei nu au nevoie de tratament pentru menopauza, din fericire doar 1 din 10 femei apelează la sfatul medicului atunci când simptomele sunt îngrijorătoare. Aceste simptome ale menopauzei sunt, însă, în mod sigur un inconvenient în viata oricărei femei, chiar dacă ele nu se prezintă ca fiind severe.

 Din fericire, exista unele remedii naturiste care pot sa facă instalarea menopauzei o experienta mai puțin traumatica.

 Multe femei reușesc sa amelioreze simptomele menopauzei făcând câteva simple modificări legate de stilul de viata. O dieta sănătoasă și exercițiile fizice sunt cel mai des recomandate, dar și natura poate veni în ajutor când vine vorba de ameliorarea simptomelor menopauzei.

 

Dieta pentru femeile ce experimentează instalarea menopauzei

 O dieta echilibrata pentru femeile ce experimentează instalarea menopauzei trebuie sa includă toate grupele de alimente: consumul de fructe și legume este obligatoriu, produsele lactate de asemenea, alegeți carnea slaba, fără grăsimi, renunțați la alimentele procesate și includeți mai mult peste în dieta dumneavoastră.

 

Exercițiile fizice

 Activitatea fizica regulata joaca un rol esențial în asigurarea stării de bine și a sănătății. Menținerea masei musculare și a rezistentei oaselor sunt doua lucruri importante pentru pentru femeile aflate la menopauza. Aerobicul, mersul pe jos sau pe bicicleta, înotul sunt doar câteva exemple de exerciții fizice ușoare pe care le puteți include în viata dumneavoastră.

 

Tratamente naturiste

Soia

 - soia nemodificata genetic s-a dovedit a fi eficienta în diminuarea bufeurilor de căldură, Beți o cana de lapte de soia în fiecare zi pentru a compensa deficitul de estrogen din corp.

Lemnul dulce

 - lemnul dulce este o sursa importanta de fitoestrogen care are asupra femeilor aceleași efecte ca estrogenul secretat de ovare. O linguriță de tinctura de lemn dulce diluat în 3-4 linguri de apa pe zi ajuta la eliminarea bufeurilor, transpirației, stărilor de iritare.

Sunătoarea

 - tinctura de sunătoare, diluata în apa și administrata de 4 ori pe zi este recomandata contra depresiilor, stărilor de anxietate și neliniște.