Diabetul zaharat de tip 2

 

Ce este diabetul zaharat de tip 2?

diabetul zaharat de tip 2

 Diabetul zaharat de tip 2 este o afecțiune ce cauzează creșterea nivelului de zahar din sânge. Acest tip de diabet se datorează rezistentei țesuturilor la insulina, hormonul secretat de către pancreas pentru a micșora concentrația glucozei din sânge.

 Nivelul extrem de ridicat al glicemiei duce la instalarea diabetului zaharat de tip 2. Acest tip de diabet reprezinta aproape 90% din cazurile de diabet înregistrate pana acum.

 

Care sunt simptomele diabetului zaharat de tip 2?

 Unele simptome de diabet zaharat sunt comune pentru ambele tipuri: de tip 1 și diabet de tip 2. Principalele simptome care se regăsesc în comun la ambele tipuri de diabet sunt:

 - senzația de sete

 - urinarea frecventa, în special pe timpul nopții

 - senzația de oboseala

 - pierderea în greutate și pierderea masei musculare

 Foarte multe persoane trăiesc cu diabet zaharat de tip 2 fără sa realizeze acest lucru, deoarece simptomele de început pot fi insesizabile.

 

Alte simptome ale diabetului zaharat includ:

 - mâncărimi în zona genitala

 - vedere încețoșată datorita uscăciunii globului ocular

 - crampe

 - constipație

 - infecții ale pielii

 Nu toată lumea experimentează aceste simptome de mai sus, dar atunci când ele apar sunt șanse mici ca acestea sa devina severe.

 

Ce cauzează diabetul zaharat de tip 2?

 Diabetul de tip 2 apare atunci când pancreasul nu produce suficienta insulina pentru a menține un nivel normal de glucoza în sânge, sau corpul este incapabil sa folosească insulina care este produsa.

 In cazul diabetului zaharat de tip 2, exista mai multe motive pentru care pancreasul nu produce suficienta insulina: vârsta, etnicitate, factori genetici sau obezitate.

 Riscul de a dezvolta aceasta afecțiune creste odată cu vârsta. In general, persoanele peste 40 de ani au un risc mai mare de a se îmbolnăvi de diabet, dar dacă luam în calcul factorul legat de etnicitate, s-a descoperit ca cetățenii Asiei de Sud, Africii sau cei din Orientul Mijlociu se pot îmbolnăvi de diabet la o vârstă mult mai mica.

 Factorul genetic este cel mai des întâlnit, riscul este crescut în cazul în care exista o ruda apropiata care suferă de diabet zaharat.

 Obezitatea este de asemenea o cauza des întâlnită. In particular, grăsimea din jurul abdomenului este responsabila pentru îmbolnăvirea persoanelor de diabet.

 Alte riscuri includ un regim sedentar de viata, abundenta calorica sau fumatul.

 

Tratamente naturiste pentru diabetul zaharat de tip 2

 In primul rand, cel mai bun tratament pe care îl puteți urma este dieta sănătoasă și echilibrata. Consumați cat mai multe fructe și legume pentru a menține diabetul sub control.

 Fitoterapia este de asemenea eficienta în tratarea naturista a diabetului zaharat. Ceaiurile de plante pot ameliora simptomele și va pot ajuta sa va simțiți mai bine:

 Ceaiul din frunze de nuc este un remediu excelent pentru scăderea glicemiei. Consumați 2-3 căni de ceai pe zi pentru a observa efectele.

 Ceaiul din frunze de afin este de asemenea de mare ajutor. Se știe ca afinele sunt considerate insulina naturala a diabeticilor.

 Ceaiul antidiabetic, pe care îl găsiți în toate magazinele naturiste, conține un amestec de frunze de nuc, frunze de dud, frunze de afin și alte plante extrem de eficiente în tratamentul diabetului zaharat.