Remedii naturiste pentru insomnie

 

Ce este insomnia și cum se clasifica?

remedii naturiste pentru insomnie

 Insomnia este o tulburare a somnului care se prezintă fie ca imposibilitatea de a adormi, fie ca posibilitatea de a rămâne adormit atât cat avem nevoie.

 Dificultatea de a adormi sau de a dormi suficient de mult timp pentru a ne simți odihniți dimineața următoare afectează în cea mai mare parte sexul feminin. Majoritatea persoanelor se confrunta la un moment dat cu probleme legate de somn dar studiile au arătat ca femeile sunt predispuse sa aibă probleme legate de insomnii mai mult decât bărbații.

 Exista anumite criterii după care insomniile se clasifica iar în funcție de acestea s-au descoperit 3 tipuri de insomnii: insomnii tranzitorii, acute sau cronice.

 

Ce cauzează insomniile și care sunt simptomele?

 Răspunsul la aceasta întrebare este dificil de găsit deoarece un somn normal pentru fiecare persoana în parte difera de la caz la caz.

 Cu toate acestea, cert este ca exista câțiva factori importanți în viata fiecăruia care pot duce la tulburări ale somnului. Aceștia sunt vârsta, stilul de viata, mediul înconjurător si dieta.

 

 Pe lângă acești factori, este foarte posibil ca insomniile sa fie provocate de stres, anxietate, stări de depresie sau chiar afecțiuni ca astm sau schizofrenie. Nu trebuie trecute cu vederea nici consumul de alcool sau unele medicamente.

 Insomniile au anumite simptome pe care trebuie sa le luam în considerare atunci când credem ca ne confruntam cu asemenea tulburări:

 - dificultatea de a adormi, împreună cu dificultatea găsirii unei poziții confortabile de dormit sunt primele semne de îngrijorare;

 - trezirea pe timpul nopții și imposibilitatea de a adormi la loc;

 - trezirea prea de dimineață sau sentimentul de oboseala la trezire;

 - stare de iritabilitate și oboseala, somnolenta, anxietate pe timpul zilei.

 

Cum se poate preveni și cum se poate trata insomnia?

 In primul rand, atunci când ne confruntam cu probleme legate de somn, este bine sa urmam câteva sfaturi utile care pot preveni insomniile, cunoscute de altfel ca fiind "o buna igiena a somnului":

 - evitați sa consumați cafeina după masa sau seara. Cafeaua sau ceaiurile ce conțin teina sunt contraindicate persoanelor care se confrunta cu insomnii;

 - evitați mesele grele, în special seara;

 - setați ore precise pentru a va trezi. Astfel va puteți regla somnul în timp;

 - dormiți cu jaluzelele trase sau chiar cu o masca pentru ochi, evitând astfel ca lumina de afara sa va afecteze somnul;

 - relaxați-vă înainte de culcare, încercați sa faceți o baie fierbinte seara sau ascultați o muzica relaxanta.

 

Remedii naturiste pentru insomnie

 In caz ca simptomele insomniei persista, iată câteva remedii naturiste pe care le puteți încerca acasă:

 Lapte cald - unul dintre cele mai vechi remedii naturiste pentru tulburările de somn este consumarea unui pahar de lapte cald înainte de culcare. Laptele de migdale, spre exemplu, stimulează creierul sa producă melatonina.

 

Melatonina

 Melatonina este un hormon care ajuta corpul sa regleze ciclul somn / veghe. Consultați un medic înainte de a începe un tratament pe baza de melatonina.

 

Magneziu

 Magneziul joaca un rol important în reglarea somnului. Surse importante de magneziu sunt legumele cu frunze verzi, germenii de grâu, semințele de dovleac, migdalele.

 Desigur, dacă tulburările de somn persista, consultați imediat medicul de familie.