Usturoiul, un aliment medicament

 

Usturoiul - un aliment minune

usturoiul un aliment medicament

 Usturoiul este o plantă bulboasă cu proprietăți excelente. Economic, ușor de găsit, de păstrat și de gătit, trebuie să profiți din plin de utilizările sale multiple și de beneficiile acestuia.

 În materie de sănătate, usturoiul este considerat un super aliment, un aliment medicament. Usturoiul conține o serie de nutrienți diversificați extrem de benefici organismului uman. În bucătărie, usturoiul este aliatul de nădejde al gospodinelor: poate fi integrat în sute de rețete cărora le conferă un gust deosebit.

 

Usturoiul este un tonic nervos

 Usturoiul fortifică sistemul nervos fiind extrem de util în perioade de stres prelungit. Usturoiul este antioxidant (împiedică oxidarea și deteriorarea celulelor de către radicalii liberi) și întârzie procesul de îmbătrânire. Drept urmare, usturoiul este un anti-aging excelent. Usturoiul este extrem de util pentru armonia și tinerețea corpului nostru. Usturoiul posedă o acțiune specifică asupra anumitor afecțiuni.

 

Usturoiul este excelent în caz de tuse sau infecție pulmonară.

 Usturoiul este cel care te ajută să lupți împotriva bolilor specifice sezonului rece. Usturoiul este un antibiotic natural, specializat în afecțiunile gâtului și nasului. Este considerat cel mai eficient în ceea ce privește uciderea bacteriilor. De aceea, înainte de sosirea iernii, trebuie să consumi usturoi cât mai des.

 

Suferi de infecție urinară?

 Usturoiul este un puternic dezinfectant al aparatului urinar deoarece controlează dezvoltarea bacteriilor din vezică.

 

Ai tensiunea arterială ridicată?

 Usturoiul este un vasodilatator adică va contribui la dilatarea vaselor sanguine ceea ce înseamnă că sângele tău va avea mai mult loc să circule.

 

Usturoiul are proprietăți afrodisiace

 Usturoiul este un remediu universal, poate fi folosit până și în cazul micilor probleme sexuale. Proprietățile afrodiziace ale usturoiului și acțiunea sa împotriva impotenței sunt recunoscute. După cum spuneam mai sus, datorită usturoiului sângele poate circula mai liber, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra întregului corp. Acest lucru este valabil și în cazul erecției masculine: un aflux sanguin mai bun va permite o menținere mai îndelungată a erecției.