Uleiul de cocos, mina de aur pentru organism

 

Uleiul de cocos are multiple întrebuințări

uleiul de cocos mina de aur pentru organism

 Uleiul de cocos nu ne-a fost adus în atenție până acum câțiva ani. Acesta este acum la îndemâna oricui, în marile magazine și supermarketuri. Însă puțini dintre noi știm câte beneficii aduce uleiul de cocos organismului nostru și nu numai. Uleiul de cocos are multiple întrebuințări, nu se folosește numai la gătit. La temperatura camerei, uleiul de cocos devine solid, ca untura, de culoare albă. La temperaturi înalte însă se topește și se prăjește, apoi se solidifică și poate fi păstrat foarte mult timp. Uleiul de cocos este într-adevăr minunat iar în Orient este folosit mai ales pentru tratamentele cosmetice. Fiind foarte gras și emolient, un hidratant excelent pentru piele, uleiul de cocos netezește și revigorează pielea ridată. Uleiul de cocos se poate folosi ca și ulei de baie, de masaj, ca tratament pentru probleme ale pielii, ca și protecție UV, pentru calmarea iritațiilor pe piele dar și pentru întinerire. Acestea sunt multiplele întrebuințări ale uleiului de cocos.

 

Uleiul de cocos protejează de razele UV

 Uleiul de cocos conține foarte mult mangan, un element deosebit de important, implicat în activitatea enzimatică a proceselor metabolice. De asemenea, manganul ajută și la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi, iar vitamina E din uleiul de cocos are o acțiune antioxidantă deosebită asupra pielii, protejând de razele soarelui care afectează pielea.

Zonele uscate și sensibile ale corpului sunt hrănite, hidratate și catifelate iar pielea arsă de soare este răcorită și calmată cu ajutorul uleiului de cocos. Senzația de confort se instalează din primele minute ale masajului cu ulei de cocos.

 

Uleiul de cocos menține buzele și pielea catifelate

 Din cauza vântului, a temperaturilor joase sau ridicate, din cauza deshidratării, buzele se crapă, căpătând un aspect urât. Uleiul de cocos aplicat pe buze le menține catifelate și moi deoarece acesta conține vitamina B1, B2 și vitamina E ce hrănesc pielea și buzele uscate și crăpate. Pielea uscată nu mai este de mult o problemă deoarece uleiul de cocos este unul din cele mai bune remedii naturale. Acesta are un conținut ridicat de acizi grași saturați și astfel călcâiele crăpate și uscate, genunchii și coatele vor fi mult mai hidratate la exterior.

 

Uleiul de cocos menține părul puternic și mătăsos

 Un tratament cosmetic pentru păr cu ulei de cocos poate fi soluția ideală. Așadar, masarea scalpului cu ulei de nucă de cocos îngroașă și întărește firul de păr datorită conținutului mare de zinc și seleniu, ce asigură sănătatea părului și a scalpului și totodată are acțiune antiseboreică, eliminând neplăcerile cauzate de părul gras.

 

Ridurile și cicatricile dispar ca prin minune

Pielea este mai revitalizată și tonifiată după un masaj cu ulei de cocos. Acesta este ideal chiar și pentru pielea mai sensibilă, dar și pentru riduri. Ridurile din jurul ochilor, de pe frunte, și nu numai, vor fi șterse în timp cu ajutorul uleiului de cocos. Acesta este un stimulent pentru producția de colagen, din cauza zincului, iar vitaminele B9, B12 și vitamina E favorizează regenerarea celulară. Să nu uităm de faptul că fosforul prezent în laptele și în uleiul de cocos joacă un rol esențial în regenerarea pielii și așadar în combaterea cicatricilor. Zona cicatrizată trebuie masată zilnic cu puțin ulei de cocos, iar laptele de cocos este indicat a fi consumat din când în când, pentru a avea oase sănătoase și un zâmbet frumos. Și laptele de cocos este așadar esențial pentru organism fie că este consumat ca atare fie că este folosit la baie. Pielea va fi instantaneu hidratată dacă în apa din cadă adăugați o lingură de ulei de cocos sau un păhărel de lapte de cocos.