Beneficiile argilei

 

Tratamentele cu argilă

Beneficiile argilei

 Argila este o adevărată binecuvântare pentru corpul uman. Puțini dintre noi știu însă ce beneficii grozave aduce argila organismului nostru. Argila conține minerale, printre care enumerăm calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu, prin care poate curăța toxinele din sânge. De asemenea, argila este un adevărat miracol pentru sănătatea noastră deoarece conține silicat de aluminiu, ce îi conferă proprietăți cicatrizante și antitoxice. Argila poate fi folosită atât pe plan intern cât și pe plan extern și aduce beneficii miraculoase întregului organism.

 

Sortimente de argilă

 Argila poate fi găsită sub diverse sortimente, precum argila albă, roșie, galbenă, verde și gri, și poate fi folosită pe plan intern pentru a absorbi tot ceea ce este nociv în organismul nostru, expulzând apoi substanțele pe calea tubului digestiv. De asemenea, trebuie să menționăm și faptul că argila are numeroase proprietăți, printre care remarcăm puterea de absorbție, proprietățile cicatrizante, ajută la echilibrarea forțelor de apărare ale organismului, la echilibrarea radioactivă a corpului și protejează bolnavii de diabet, alungând de asemenea și stresul.

 

Pudra de argilă pentru ten

 Pudra de argilă este minunată pentru ten deoarece se pot realiza măști de tratament cu argilă în funcție de tipul de ten. Pentru tenul gras, așadar, se recomandă o mască de argilă combinată cu sucuri de fructe precum lămâie, portocală sau cu sucuri de legume precum roșii și castraveți cu efect astringent. Tenul normal poate beneficia de o mască de argilă amestecată cu ulei de măsline, gălbenuș de ou, lapte sau miere. Iar tenul acneic are nevoie de măști de argilă cu apă minerală.

 

Tratament anticelulitic cu argilă

 Argila înlătură și celulita, conform unor studii cu rezultate spectaculoase. Argila poate fi folosită ca și tratament corporal diminuând celulita și grăbind procesul de ardere a grăsimilor. Argila este bogată în substanțe active și detoxifică organismul și pielea. Este recomandat un gomaj al pielii efectuat înainte de împachetarea cu argilă împotriva celulitei. După aplicarea argilei, acoperiți zona cu folie de aluminiu și înveliți-vă cu o pătură.

 

Mască purificatoare cu argilă

 Nu vă temeți să folosiți argila pentru a vă purifica tenul. Așadar, combinați argila cu miere ori lapte proaspăt până obțineți o pastă ce se aplică vreme de 30 de minute pe față și se lasă să acționeze. Este o mască minunată, indicată în purificarea tenului plin de grăsimi sau încărcat. Această mască cu argila reîmprospătează și purifică tenul redându-i strălucirea.