Comorile ascunse din cojile de banane si portocale

 

Comorile ascunse din cojile de banane și portocale

Comorile ascunse din cojile de banane si portocale

 Cojile fructelor și legumelor este adesea îndepărtată de către gospodine, însă interesant este faptul că, de cele mai multe ori, ca și în cazul legumelor, cojile fructelor, fie ele și exotice, conțin o mare cantitate de vitamine, proteine, fibre, și alte „comori” esențiale pentru organismul nostru. Coaja multor fructe așadar este partea cea mai importantă și bogată în nutrienți a acestora. Spre exemplu, coaja de cartof conține o mulțime de nutrienți precum sodiu, potasiu, fier și calciu, și vitamina C. Și majoritatea oamenilor aruncă coaja de la cartofi. S-ar putea să ni se pară surprinzător și faptul că bananele și portocalele conțin o mulțime de vitamine și minerale, chiar în învelișul exterior al acestora, în coajă..

 

Despre coaja de portocală

 Coaja de portocală este cu adevărat prețioasă. Vă mai amintiți cum, în copilărie, după ce mâncați feliile de portocală zemoase, consumați și partea albă de la coajă? Ei bine, și aceea este extrem de importantă pentru organism. Cantitatea de pesticide folosită la tratarea și creșterea acestor fructe nu este la fel de mare ca și în cazul altor fructe, de aceea putem consuma coaja cu încredere. Se spală însă foarte bine coaja de portocală înainte de a fi consumată, apoi se rade, și se poate consuma în amestec cu o linguriță de miere. Cojile de portocală conțin o comoară ascunsă, de aceea, cojile de portocale conțin fitonutrienți, flavonoide și vitamine. Consumul de coji de portocală este benefic pentru organism deoarece uleiurile esențiale din compoziția acestora dețin proprietăți anti-inflamatorii și anti-microbiene. Coaja de portocală luptă eficient și împotriva colesterolului, și reduce riscul apariției cancerului de colon și a osteoporozei. Coaja de portocală vă poate ajuta dacă suferiți de insomnii, și pentru piele, aceasta este un tonic natural, mai ales dacă aveți tenul gras.

 

Despre coaja de banană

 Alunecoasă și parfumată, coaja de banană are o mulțime de utilizări, și ceea ce nu știm este că aceasta conține diferite vitamine, antioxidanți și minerale, remediind afecțiuni din cele mai diverse și regenerând celulele. Coaja de banană este un remediu eficient pentru ten, deoarece tratează înțepăturile de insecte, negii și ridurile. De asemenea, coaja de banană vă poate albi dinții dacă veți freca bine, vreme de 2 minute, zona afectată (dinții îngălbeniți) cu coaja de banană.