Aloe Vera, planta minune

 

Aloe Vera, planta minune

Aloe vera planta minune

 Cunoscută încă din Antichitate datorita multitudinii de efecte benefice, Aloe Vera este utila atât în prevenirea și vindecarea unui număr mare de boli, cit și pentru menținerea frumuseții.

 Cancer, boli ale pielii incurabile, probleme digestive cronice…nimic nu-i rezista acestei plante minune. Aloe Vera conține o mulțime de substanțe puternice, cu acțiune antioxidantă, anticancerigenă, substanțe ce intervin în menținerea stării de sănătate. Aloe Vera stimulează sistemul imunitar, cicatrizează și acționează ca și un antibiotic și un antiinflamator. Aloe Vera favorizează eliminarea toxinelor și vindeca crampele și afecțiunile gastrice. In plus, aceasta planta remarcabila este recomandata diabeticilor și persoanelor care suferă de alergii, de constipație și persoanelor cu probleme cardiace.

 Pe scurt, Aloe Vera este o veritabila farmacie în miniatura: aceasta produce o serie de compuși activi printre care minerale, enzime, vitamine, mucopolizaharide.

 

Aloe Vera, fântâna tinereții pentru civilizația mayasă

 Exista numai puțin 300 de specii de Aloe. Cea mai folosita este bineînțeles Aloe Vera, datorita numeroaselor beneficii conferite și datorita ușurinței cu care se cultiva. Originara din Africa de Sud, Aloe Vera este cultivata peste tot în lume, în special în Spania, Mexic dar și în sudul Statelor Unite. Precursorii medicinii actuale precum Aristotel sau Hippocrate descoperiseră deja multiplele calități ale acestei plante, folosind-o în special pentru:

 - Îmbunătățirea coagulării sângelui;

 - Stimularea intestinelor capricioase;

 - Calmarea ulcerului;

 - Tratarea tăieturilor și arsurilor;

 De altfel, Cleopatra profita din plin de beneficiile conferite de Aloe Vera. Civilizația mayasa au denumit Aloe Vera ʺfantana tinereții". Frunzele de Aloe Vera conțin 75 de elemente nutritive și 200 de alți compuși precum și 20 de minerale, 18 acizi aminati și 12 vitamine.

 

Aloe Vera un prețios remediu naturist

 Aloe Vera nu prezintă nicio toxicitate, nicio contraindicație. Aloe Vera face parte din produsele denumite ʺadaptogeneʺ. Aloe Vera întreține corpul din interior, curățând sistemul digestiv și căile urinare. Unele produse pe baza de Aloe Vera favorizează buna funcționare a metabolismului, arzând grăsimile și întărind sistemul imunitar. Datorita proprietăților sale cicatrizante, Aloe Vera, sub forma de gel era folosita de indieni direct pe rănile deschise, fără a le sutura în prealabil. Aloe Vera facilitează regenerarea celulara și hidratarea pielii. Sucul și gelul de Aloe Vera pot fi aplicate, în caz de rănire.

 Aloe Vera combate candidoza, stimulând echilibrul florei bacteriene, ameliorează colita, sindromul colonului iritabil sau diverticulita. Aloe Vera, sub forma de comprese calde cu ceai concentrat de soc, combate eficient celulita. Se recomanda aplicare acestor comprese de doua ori pe săptămână. Zona afectata va fi acoperita cu celofan, compresele se vor tine cat mai mult timp cu putință.

 Aloe Vera este recomandata și în caz de prurit, eczema, iritații, mătreață, acnee, celulita.

 

Aloe Vera, elixir al tinereții

 Dacă vrei sa iți menții tinerețea, atunci bea 3 dimineți pe săptămâna, un suc preparat din jumătate de pahar de gel de Aloe Vera cu jumătate de pahar din suc natural de fructe preparat în casa. Aplicata local, Aloe Vera combate simptomele artritei. Aplicata pe piele, Aloe Vera previne procesul de îmbătrânire, ridurile și apariția petelor pigmentare, este ideala pentru tratarea simptomelor de menopauza.

Însa, înainte de orice tratament, iți recomandam sa ceri sfatul medicului.