Calmeaza arsurile solare in mod natural

 

Cum calmăm arsurile solare în mod natural?

Calmeaza arsurile solare in mod natural.jpg

 În farmacii există o mulțime de creme de protecție solară și pentru calmare a arsurilor solare. Dar ce ați spune dacă ați afla că există remedii naturale, cu bani puțini, extrem de eficiente, pentru calmarea arsurilor solare? Vara este anotimpul în care pielea este cea mai expusă razelor soarelui însă chiar dacă ați uitat să dați cu cremă de protecție și ați neglijat ritualul de după plajă și pielea vă este roșie ca focul, mai există speranță.

 

Apă plată și lămâie plus infuzii de plante, lichide miraculoase

 Cea mai simplă metodă de calmare a arsurilor solare este de fapt, hidratarea. Așadar, consumați cât mai multă apă. Dar o puteți și folosi pentru a calma zonele iritate. Așadar, tamponați zonele afectate de soare cu apă rece în care ați stors puțină lămâie. Aceasta ajută la refacerea și regenerarea pielii după asemenea intemperii.

În loc de apă, mai puteți folosi și infuzii de plante pentru calmarea arsurilor solare, aplicate local, sub formă de comprese reci. La o cană de apă clocotită, se adaugă cinci pliculețe de ceai de sunătoare, ori de coada șoricelului, de gălbenele ori de mentă sau pelin, și se lasă la infuzat. Ceaiul va fi foarte concentrat. Se răcește forțat și se bagă la frigider, apoi se folosește sub formă de comprese pentru a tampona zona afectată.

 

Castraveții și iaurtul calmează pielea arsă de soare

 Atunci când pielea este încinsă rău, și aproape că vă arde, legumele din frigider pot face minuni. Castraveții sunt bogați în apă, în substanțe minerale și vitamine, pe care pielea le va absorbi aproape imediat. Aplicați direct pe piele rondele de castraveți, ori câteva frunze de varză zdrobite. De asemenea, iaurtul rece aplicat direct pe piele face minuni pentru senzația de arsură și previne apariția bășicilor dureroase.

 

Leac natural garantat cu miere

 Mierea este un fel de medicament natural universal. Mierea se amestecă cu lapte rece, se formează o pastă, și se aplică pe piele. Mierea se mai poate combina cu cartof crud, ras pe răzătoarea mică, să își lase cât mai mult suc. Aceste remedii se aplică pe piele și se lasă zece minute, după care se clătește cu apă călduță din abundență. Se mai poate aplica miere de albine direct pe piele, de câteva ori pe zi, deoarece mierea este un bun cicatrizant natural.

 

Merele, un dezinfectant natural pentru pielea arsă de soare

 Cel mai la îndemână fruct pentru oricine în orice anotimp este mărul. Marul conține o mulțime de vitamine și are o mulțime de întrebuințări în viața de zi cu zi. Conținutul bogat de apă și de substanțe minerale, face din mar cel mai la îndemână și eficient remediu în caz de arsuri solare ale pielii. Aplicați câteva rondele de măr pe zona afectată sau comprese de suc proaspăt de măr și senzațiile neplăcute vor dispărea imediat. În plus, merele conțin substanțe antiseptice ce previn agravarea arsurilor.

 

Alte remedii naturiste pentru arsurile solare

 În caz de arsuri mai severe, se recomandă produsele ce ajută la cicatrizarea pielii, precum unguentul de gălbenele, tinctura de propolis, unguentul de aloe vera, de sunătoare ori uleiul volatil de levănțică, și, de ce nu, compresele de ceai de mușețel și de gălbenele.