Reguli simple pentru un somn odihnitor

 

Trucuri pentru a dormi mai bine

reguli simple pentru un somn odihnitor

 Opt ore de somn pe noapte sau oboseala este asigurată! Numeroase sunt persoanele care au nevoie de un număr minimum de ore de somn pentru a se simți cât mai bine și pentru a începe cât mai bine o nouă zi.

 Poate că îți simți creierul supra încărcat. Ideile fug. Mușchii se contractă, fie din cauza stresului familial, fie din cauza anxietății de la locul de muncă.

 Pentru a contra acest lucru este uneori necesar să îți schimbi obiceiurile de somn. Înainte de culcare sunt necesare câteva reguli de aur care trebuie să fie respectate pentru a putea dormi mai bine și pentru a beneficia de un somn mai reparator.

 Anul 2015 trebuie să fie un an pozitiv. Fii propriul tău antrenor.

Iată care sunt cheile pentru a dormi mai bine în noul an:

 O noapte bună de somn trece înainte de toate prin o ascultare cât mai atentă a ceasului biologic intern, găsind în același timp controlul somnului. Deoarece calitatea somnului depinde foarte mult de relația dintre corp și spirit, dar și de starea noastră de bine, de cea emoțională sau psihică. Este deci important să păstrezi o oră de relaxare tranzitorie, dedicată unor activități calme, care nu te stimulează. Trebuie să alungi neliniștile și să alungi gândurile negative.

 

Alimentație: evită excitanții

 Ar fi mai bine să nu mai mănânci cu câteva ore înainte de a merge la culcare. Cafeina trebuie să se evite cu 4, 6 ore înainte de culcare.

 

La cină trebuie să mănânci lejer

 Evită condimentele, arahidele, smântâna sau cremele grele, legumele și fructele crude care sunt greu de digerat, dar și carnea.

 

Înainte de culcare bea un pahar de lapte cald

 Chiar înainte de culcare, poți bea un pahar de lapte cald cu o lingură de miere sau o infuzie cu tei, verbină sau mușețel.

 

Trebuie să îți relaxezi mușchii și spiritul

 Adică să faci o baie caldă relaxantă cu lavandă. Îți poți masa tâmplele cu uleiuri esențiale. Poți face și meditație sau yoga.

 

Trebuie să creezi o atmosferă propice odihnei

 Ai nevoie de o cameră scufundată în întuneric, de o temperatură ambiantă și de o cameră care să fie aerisită în perioada zilei.

 Închide și toate sursele de lumină și nu fă sport cu două ore înainte de culcare.

Categorie: