Trucuri pentru a mânca lejer seara

 

5 trucuri pentru a mânca cât mai lejer seara

trucuri pentru a manca lejer seara

 Pentru a fi cât mai sănătoşi, se recomandă să nu sărim peste nicio masă, deoarece fiecare are într-adevăr importanța sa. Dar cu siguranță că ai mai auzit până acum de celebrul proverb care spune să „iei micul dejun ca şi un rege, să iei prânzul ca şi un prinţ şi cina ca un sărac”. Nu toate mesele sunt deci nişte ocazii ideale pentru a mânca tot ceea ce vrei.

 Vom vorbi în acest articol despre cină, când este foarte important să mănânci foarte lejer. Pentru a te ajuta să respecţi această regulă, îţi venim în ajutor cu câteva sfaturi:

 

Mănâncă cât mai bine

 Poate părea puţin ciudat, dar cu cât micul dejun şi prânzul sunt mai consistente, cu atât îţi vei reduce mai mult apetitul. Pentru a începe dimineața, dacă ai un smoothie, mai adaugă şi spanac. Îţi vei reduce astfel pofta de dulce, dar şi pofta de mâncare. La prânz trebuie să privilegiezi legumele verzi, morcovii, castraveții şi roșiile. Nu uita nici de aportul de fibre, dar şi de proteine. Dacă vei respecta aceste reguli nu vei mai mânca seara decât un fruct sau un produs lactat.

 

Evită zahărul

 Pe lângă faptul că are foarte multe calorii, zahărul te va face să îţi fie foame mereu. Zahărul programează creierul să ceară mereu mai mult. Din acest motiv, cel mai adesea se compară zahărul cu un drog. Dacă ai poftă de dulce, cel mai bine ar fi să consumi fructe.

 

Renunță la tentații

 Chiar dacă nu face parte din sistemul digestiv, memoria este foarte importantă în alegerea alimentației. Dacă de exemplu îți dorești seara să dai gata un pachet de chipsuri, mai încolo creierul tău îşi va aminti de asta şi va cere din nou. Dar dacă nu reușești să scapi de aceste pofte obișnuiește-te încet –încet cu porţii din ce în ce mai mici, până vei renunța de tot la ele.

 

Bea ceai Roiboos

 Roiboos este un ceai fără cafeină, foarte bogat în antioxidanţi, care este dulce în mod natural. Este popular datorită faptului că reduce nivelul de zahăr din sânge. Ceaiul Roiboos are avantajul de a reduce pofta de dulce si este deci o alternativă excelentă la zahăr. Fiind dulce în mod natural, îţi va reduce pofta de alte dulciuri. Un alt avantaj al ceaiului Roiboos: poate să favorizeze digestia şi se mai spune că poate lupta foarte eficient contra acneei.

Categorie: