Greseli pe care le faci inainte de a merge la culcare

 

Nu poți să dormi?

greseli pe care le faci inainte de a merge la culcare

 Dormi prost? Te trezești de mai multe ori de-a lungul nopții? Adormi greu? Suferi de insomnie? S-ar putea ca tu însuți să fii sursa acestor probleme. S-ar putea să comiți una sau mai multe greșeli înainte de a merge la culcare. Iată care pot fi acestea:

 

Duci telefonul mobil cu tine în pat

 Dacă nici măcar noaptea nu poți renunța la telefonul tău mobil sau la tabletă, s-ar putea să suferi de nomofobie. Adică de teama de a fi separată de telefonul mobil. Specialiștii spun că în jur de 80% din oameni dorm cu telefonul mobil aproape. O idee cât de poate de proastă. Telefoanele mobile ne perturbă somnul și pot să fie responsabile de insomnie.

 

Lași lumina aprinsă

 Lumina ne stimulează creierul și ne ține treji. Dacă vrei să citești înainte de culcare, așează-ți o veioză în apropiere, dar fă tot posibilul să nu ții lumina aprinsă toată noaptea. Lumina îți va tulbura somnul și îți va provoca coșmaruri. Trage draperiile pentru ca razele de soare – extrem de puternice vara – să nu te trezească înainte de alarma telefonului.

 

Bei înainte de culcare

 Alcoolul și cafeaua sunt niște stimulenți. Drept urmare, evită să-i consumi seara înainte de culcare, mai ales dacă știi că ai un som agitat. În plus, riști să te plimbi pe la baie toată noaptea. Odată trezită, îți va fi foarte greu să adormi la loc.

 

Te culci cu burta plină

 În mod ideal, ar trebui să mănânci înainte cu două-trei ore de culcare pentru a-i permite sistemului tău digestiv să lucreze și să elimine. Evită să consumi seara mâncăruri picante, prăjite sau grase. Acestea sunt dușmanii somnului reparator.

 

Nu ai grijă de tine

 Oricât ai fi de obosită, nu uita niciodată de etapa de demachiere. Fă-ți întotdeauna timp să aplici o cremă de noapte. Un alt lucru important: spală-te pe dinți înainte de culcare. Un ritual calmant.

 

Te lași cotropită de gânduri negative

 Dacă te lași cotropită de gânduri negative, vei avea cu siguranță o noapte catastrofică. Mai bine concentrează-te asupra lucrurilor pe care le-ai făcut bine, asupra lucrurilor care îți fac plăcere. Rememorează lucrurile plăcute, lasă deoparte gândurile negre.

 

Te uiți la televizor

 Majoritatea oamenilor se uită la televizor seara înainte de culcare, convinși fiind că astfel vor adormi mai ușor. Ei bine, nu este chiar așa. Televizorul are un efect contrar, devine un stimulent. Atenția ta se trezește, nu te mai poți despărți de o anumită emisiune care ți se pare interesantă. Drept urmare, televizorul este mai degrabă o capcană riscantă.

Categorie: