Reiki, terapia care combate durerea și stresul

 

Reiki, o terapie naturală care combate durerea și stresul

reiki terapia care combate durerea si stresul

 Reiki este o metodă naturală care îți permite să ții stresul sub control. Această tehnică este originară din Japonia și în ultima vreme a câștigat din ce în ce mai mulți adepți. Cu toate acestea, deoarece este o practică tradițională destul de complicată, aceasta poate fi practicată doar de un specialist. Acesta din urmă își pune mâinile pe toate părțile corpului pacientului pentru a evacua stresul și oboseala.

 Este cunoscut faptul că starea fizică si psihică afectează în mod direct sănătatea individului. Pe acest principiu este bazată tehnica Reiki. Această terapie naturală acționează asupra fobiilor, nevrozelor, angoaselor sau blocajelor relaționale.

 

Reiki, sinonim cu lumina interioară

 În japoneză, lumina interioară se referă la ceea ce nu este vizibil însă poate fi resimțit sau palpat. Acest termen mai are o semnificație, forța universală a vieții. Este un fel de energie, vitală și spirituală totodată, adoptată de mai multe tradiții. Astfel, chinezii o numesc ch’i, hindușii o numesc prana, grecii au desemnat-o drept pneuma iar creștinii i-au dat numele de lumină.

 

Reiki, o artă terapeutică din nou la modă

 Chiar dacă această artă terapeutică posedă o serie de virtuți excepționale, la sfârșitul secolului al XIX-lea a căzut în uitare. Medicul japonez Mikao Usui a redescoperit-o și a decis să o readucă în atenție cu ajutorul unui manuscris. La capătul unui drum lung de inițiere acesta a reușit să înțeleagă simbolurile, tehnicile și formulele Reiki.

 Cei care practică Reiki și cunosc toate metodele acesteia sunt cunoscuți sub numele de maeștri Reiki.

 

Reiki, o tehnică eficientă pentru diminuarea stresului

 Maestrul Reiki îi cere pacientului său să se întindă pe masa de masaj. Acesta din urmă poate să rămână cu hainele pe el, nu este nevoit să se dezbrace. Fie că pacientul este așezat de spate sau pe burtă, maestrul Reiki începe prin a-și pune mâinile pe capul pacientului. După cinci minute, acesta se mută pe torace. Presiunea mâinilor este atât de lejeră încât pacientul nu simte nimic. Va avea impresia că o sticlă cu apă caldă i se plimbă de-a lungul corpului.

 

Cat durează o ședință de Reiki

 O ședință de Reiki durează în medie între 45-75 de minute. Folosită în Japonia de zeci de ani, Reiki este o metodă tradițională care permite reducerea stresului. Maeștrii Reiki cunosc la perfecție toate tehnicile care favorizează vindecarea stresului. Este o terapie naturală care și-a dovedit deja eficiența în mai multe rânduri. Te poți folosi de ședințele de Reiki pentru a combate durerile, pentru a-ți îmbunătăți memoria, pentru a-ți spori funcțiile cognitive și pentru a lupta împotriva depresiei.

 

Reiki este panaceul care te echilibrează

 Reiki acționează diferit asupra fiecărui individ în parte, își face efectul acolo unde este nevoie, creează echilibru, te ajută să te redescoperi. Reiki reface echilibrul emoțional și fizic, elimină gândurile negative, elimină sentimentele de teamă și de supărare.

 Se întâmplă ca vindecarea să aibă loc imediat sau după mai multe ședințe de Reiki. Sunt recomandate în jur de 8-10 ședințe. Corpul tău îți trimite semnale, după care îți dă durere și boală. De aceea trebuie să fii cât mai atent la gândire și la stilul de viață.