6 fructe recomandate contra celulitei

 

Problema universală a celulitei

6 fructe recomandate contra celulitei Celulita se prezintă sub formă de noduli care pot apărea pe picioare, fese sau abdomen. Aceasta acumulare de grăsime şi de toxine care afectează aproximativ 90% dintre femei poate apărea încă din adolescenţă. Totuşi, de ce apare celulita şi ce putem face pentru a o preveni sau combate?

 În principal, celulita este cauzată de o viaţă sedentară şi o alimentaţie prea bogată în grăsimi şi zahăr rafinat. În mod inevitabil, acest exces tinde să se acumuleze în zonele cu risc mai crescut care în cazul femeilor sunt picioarele, fesele şi braţele. În mod normal, în cazul bărbaţilor acest exces tinde să fie mai vizibil pe abdomen.

 Reducerea celulitei cere efort şi o mare voinţă, însă te asigurăm că dacă vei acorda mai multă atenţie alimentaţiei şi vei face în mod regulat exerciţii fizice, rezultatele nu vor întârzia să apară. Iată câţiva paşi trebuie să-i urmezi cu stricteţe dacă vrei să obţii rezultate în combaterea celulitei:

 - Bea multe lichide, preferabil apă plată, sucuri de fructe şi legume preparate în casă şi infuzii de plante care combat retenţia de lichide;

 - Renunţă complet la zahărul rafinat şi la grăsimile nesănătoase, redu sau elimină sarea care favorizează retenţia de lichide;

 - Fă exerciţii aerobice şi cardio, combinându-le cu acele exerciţii specifice care vizează zona feselor şi a picioarelor;

 - Creşte consumul de legume şi verdeţuri proaspete;

 - Creşte consumul anumitor fructe indicate tocmai pentru eliminarea celulitei, fructe pe care ţi le prezentăm în continuare.

 

   Fructe recomandate pentru reducerea celulitei

 Aşa cum am menționat anterior, pentru a reduce în mod vizibil celulita, trebuie să urmăm o dietă strictă din care să eliminăm grăsimile nesănătoase şi zahărul rafinat. Iată câteva fructe delicioase care incluse în dieta ta zilnică, atât consumate ca atare, cât şi sub formă de suc, îţi pot fi de un real folos în lupta împotriva celulitei:

1. Grapefruitul arde grăsimile

 Adaugă cu încredere pe lista schimbărilor pozitive pe care le vrei să le faci şi consumul zilnic al unui suc proaspăt stors de grapefruit sau de pomelo. Grapefruitul face parte din categoria citricelor foarte acide care ne furnizează vitamine preţioase precum vitamina C, B și A. Grapefruit-ul este considerat unul din cele mai bune fructe pentru slăbit şi pentru reducerea apetitului, fiind foarte potrivit pentru micul dejun deoarece ajută la eliminarea toxinelor şi la drenarea sistemului limfatic.

 Un alt aspect pe care e bine să-l luăm în considerare este acela că grapefruitul ne ajută la reducerea colesterolului, fiind recomandat în cazul celor care suferă de diabet şi boli cardiovasculare. Dar în cazul specific al celulitei, câte fructe de grapefruit este indicat să consumăm pentru a combate celulita? Nutriţioniştii ne sfătuiesc să consumăm 3 fructe pe zi. Dacă veţi înlocui şi stilul de viaţă sedentar cu o viaţă mai dinamică şi veţi face în mod regulat exerciţii fizice, veţi vedea în scurt timp rezultatele.

2. Pepenele galben menține silueta și reduce celulita

 Pepenele galben conţine în proporţie de 94.6% apă, 0.3% proteine, 4.1% carbohidraţi şi 1% fibre. Pepenele galben este sărac în calorii și ne ajută la menținerea siluetei. De exemplu, 100 grame de pepene conțin doar 34 de calorii. Pepenele galben este foarte bogat în nutrienți și sărac în grăsimi. Fiind foarte bogat în apă, pepenele galben este un diuretic foarte eficient care ne ajută să ne detoxifiem organismul, oferindu-ne în același timp o bogăție de vitamine și minerale.

3. Portocalele dulci ajută la evitarea acumulării de ţesut adipos

 Ideal este ca portocalele dulci să fie consumate sub formă de suc natural. Portocalele dulci sunt o sursă bogată de vitamina C, potasiu, flavonoide şi au excelente proprietăţi antiinflamatorii. Acestea ajută la reducerea inflamaţiei şi la evitarea acumulării de ţesut adipos. De asemenea, portocalele dulci conţin inozitol, un nutrient care reglează nivelele de serotonină şi insulină din organism.

4. Ananasul arde celulita

 Un mod mai intens de reducere a celulitei este cu ajutorul ananasului, consumând timp de 10 zile, trei rondele crude de ananas. Una poate fi consumată la micul dejun, alta înainte de prânz şi încă una înainte de cină. Datorită aportului de fibre, ananasul contribuie la purificarea colonului şi la detoxifierea întregului organism. Ananasul este un fruct bogat în vitamina C şi antioxidanţi, care sunt ideali pentru eliminarea ţesuturilor adipoase.

5. Rodiile combat celulita

 Toate fructele roşii sunt excelente pentru inimă, pentru purificarea organismului şi constituie un aport adecvat de fibre şi de vitamine. Rodiile în mod specific, sunt depurative, ne ajută să evităm acumularea toxinelor şi a lichidelor în corp. În cazul în care dorim să combatem celulita, se recomandă să consumăm o rodie pe zi, chiar dacă decojirea sa este mai dificilă. Fiind versatile, boabele de rodie pot fi adăugate atât la salatele de fructe, cât şi la cele de legume sau se poate extrage suc din fructul de rodie. Fiind foarte bogată în fibre, rodia ajută şi la reducerea colesterolului, fiind prin excelenţă un fruct uşor de găsit şi un excelent remediu anticelulitic.

6. Zmeura impulsionează metabolismul și arde celulita

 Zmeura, acest fruct roşu delicios are unele proprietăţi asemănătoare ceaiului verde, datorită conţinutului său bogat în cetone, un nutrient care impulsionează metabolismul bazal şi arderea grăsimilor. În plus, cetonele elimină senzaţia de foame şi ne ajută să evităm acele momente în care mâncăm în exces sau din cauza anxietăţii, iar atunci de cele mai multe ori alegem alimente care cauzează celulită.

 Una din modalităţile cele mai naturale de a beneficia de aceste proprietăţi ar fi să consumăm zmeură proaspătă cât mai des posibil.