Alimentația raw vegană

 

Ce este alimentația raw vegană?

Alimentația raw vegană Majoritatea oamenilor mestecă şi înghit mâncarea fără să se gândească unde va fi folosită în organism sau în ce scop. Presupunem că dacă un aliment este comestibil, el este şi folositor pentru organism. Numai că lucrurile nu stau chiar așa.

 Corpul nostru are nevoie de vitamine şi de substanțe minerale pentru a-și asigura o stare de sănătate optimă, iar cea mai bună sursă sunt fructele şi legumele vii. 

 Fructele și legumele proaspete conțin enzime vii și sănătoase, care sunt distruse când hrana este gătită la o temperatură mai mare de 48 grade Celsius. Enzimele sunt acele proteine care ajută procesul de digestie, buna funcționare a sistemului imunitar, producerea de energie și activitatea cerebrală.

 Când gătim mâncarea, enzimele naturale sunt distruse de căldură, iar trupurile noastre au nevoie de enzime pentru a digera alimentele. Hrana gătită devine greu de digerat, solicită inutil pancreasul și rămâne mai mult timp în interiorul corpului.

 Alimentele puternic procesate și gătite generează o stare de letargie și conduc la obezitate și boală.

 Corpul nostru are nevoie de vitamine și substanțe minerale pentru a-și asigura o stare de sănătate optimă, iar cea mai bună sursă pentru astfel de substanțe sunt fructele și legumele proaspete.

 

Pașii către o alimentație raw vegană

 Alimentația raw vegană este cel mai bun plan către un stil de viață sănătos:

 DISTRACTIV - Planul trebuie să fie distractiv! Plin de rețete pe care să le iubești.

 UȘOR - Planul trebuie să fie realist și plin de rețete simple.

 ECHILIBRAT – Planul ar trebui să aibă un echilibru corect de proteine​​, grăsimi bune și carbohidrați.

 

DISTRACTIV

 Trebuie să te distrezi cu această dietă pentru a reuși. Alimentele distractive pot fi: sucurile naturale, smoothie, salatele cu semințe (semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de in, semințe de susan, semințe de chia, semințe de cânepă,etc), nucile hidratate, torturile din caju, raffaello din curmale, pateu din semințe de floarea soarelui, ciuperci marinate, etc.

 Alte alimente distracție sunt super-alimentele, cum ar fi cătina, fructele de pădure (afinele, zmeura, merișoarele, murele), goji, ciocolata crudă, mierea de salcâm, polenul crud congelat.

 

UȘOR

 Pentru a trece la o alimentația raw vegană, cel mai bine este să începi cu rețete simple (nu complicate). Primul pas este micul dejun raw vegană (sucurile naturale, smoothie, lapte de migdale/nuci, budincă din semințe de chia). Acest lucru va crește șansele de succes spre o alimentație raw vegană.

 

ECHILIBRAT

 Cel mai bun plan este acela care este echilibrat. Acesta ar trebui să conțină carbohidrați, grăsimi și proteine, precum și alte elemente nutritive importante.

 Carbohidrații – principala sursă sunt fructe, morcovi și cereale (cerealele încolțite)

 Proteină – principala sursă de proteine sunt nucile, migdalele, semințele (în special cele de cânepă), polenul crud, cerealele și legumele cu frunze verzi (salata kale, pătrunjelul, mărarul, broccoli, etc).

 Grăsimi - principala sursă de grăsimi sunt din nou nuci și semințe, uleiuri presate la rece (de măsline, de floarea soarelui, etc) precum și unt din nucă de cocos.

 

Beneficiile alimentației raw vegană:

 - alcalinizarea organismului (majoritatea produselor sunt alcaline);

 - reducerea colesterolului;

 - îmbunătățirea capacității de concentrare mentală;

 - vindecarea bolilor;

 - îmbunătățirea vederii;

 - revitalizarea organelor suprasolicitate;

 - prevenirea osteoporozei;

 - menținerea longevității;

 - o piele sănătoasă și o înfățișare tinerească;

 - amplificarea lucidității și stabilizarea emoțiilor.

 

Avertismente pentru alimentația raw vegană:

 - probleme ale dinților (dacă mănânci prea multe fructe, este foarte important să te speli cât mai frecvent pe dinți);

 - declanșarea unor emoții sensibile în planul relațiilor (dieta bazată pe crudități purifică organismul de toxinele care au jucat un anumit rol în gestionarea emoțiilor), depresii și stare de anxietate;

 - câștigul sau pierderea în greutate;

 - efecte secundare în procesul detoxifierii;

 - deficitul de vitamina B12;

 - pesticidele.

 

Instrumente necesare pentru alimentația raw vegană:

 - un blender de mare putere (1000 w) ;

 - storcător de fructe;

 - robot de bucătărie;

 - tocător din lemn;

 - râșniță de cafea ;

 - cuțite ceramice;

 - sită pentru strecurat laptele;

 - mixer;

 - aparat pentru deshidratat.