Dieta alcalină, o dietă la modă

 

Dieta alcalină - beneficii

dieta alcalina o dieta la moda

 La modă în rândul vedetelor din lumea întreagă, dieta alcalină, cunoscută și sub numele de dieta fără aciditate, este o dietă ce câștigă din ce în ce mai mulți adepți, pe zi ce trece. Deoarece Victoria Beckham, Jennifer Aniston și Gwineth Paltrow au ridicat în slăvi meritele acestei diete, am decis să vă spunem și vouă despre ce este vorba.

 

Ce este dieta alcalină?

 Dieta alcalină nu este tocmai recentă. Aceasta permite alcalinizarea corpului, adică reducerea acidității acestuia. Deoarece corpul nostru este el însuși alcalin, ar trebui să consumăm alimente alcaline, nu acide. Alimentele acide sunt numeroase în cadrul alimentației moderne. Deoarece favorizează luarea în greutate, este important să reducem consumul acestora. Pentru a ști dacă corpul tău se află în dezechilibru trebuie să stabilești nivelul de aciditate datorită unei unități de măsură cunoscute sub numele de PH. PH-ul normal al corpului este în jur de 7,2.

 

Principiile dietei alcaline

 80% din rația alimentară ar trebui compusă din alimente alcaline. Un corp acid este nevoit să consume multă energie și alimente alcaline pentru a încerca să stabilească un PH normal. Datorită fructelor și legumelor reușim să ne facem plinul de minerale și vitamine. Ne completăm nevoile de proteine datorită cerealelor și leguminoaselor. Această dietă este asemănătoare unui regim vegetarian. Trebuie să evităm alimentele acide precum cafeaua, băuturile carbogazoase, zahărul, preparatele industriale și să limităm consumul de sare.

 

Iată câteva alimente alcaline:

 Caise, agar agar, usturoi, alge marine, migdale, ananas, anghinare, banane, brocoli, sfecla, țelină, cireșe, ciuperci, varză, conopidă, lămâie, ghimbir, lapte crud, lapte de cocos, lăptuci, pepene, nectarine, portocale, grapefruit, miso, papaya, pătrunjel, cartofi, prune, ridichi, sos de soia, roșii, oțet de cidru.

 

Avantajele dietei alcaline

 Dieta alcalină ne învață să reintroducem fructele și legumele în alimentație și să mizăm pe alimente precum leguminoasele de care uneori avem tendința să uităm. Un alt avantaj al acestei diete este faptul că diminuăm aportul de sare și de zahăr rafinat, extrem de nocive pentru siluetă dacă sunt consumate în cantități mari.

 

Dieta alcalină te ajută să slăbești

 Chiar dacă este mai degrabă un stil de viață, dieta alcalină ne ajută să pierdem în greutate. Am putea spune că pierderea în greutate este un efect secundar al dietei alcaline. În momentul în care îți ameliorezi metabolismul, indirect vei pierde în greutate. Însă slăbitul nu este obiectivul principal al acestei diete.