Regimul Traffic Light

 

Ai auzit de regimul Traffic Light?

regimul traffic light

 Toată lumea cunoaște principiul semaforului: când este verde, avansăm. La galben, încetinim, la roșu ne oprim. Regimul Traffic Light creat de nutriționista britanică Judith Wills repartizează alimentele în funcție de aceste trei categorii de culori. Astfel, în funcție de tipul alimentului putem fie să mâncăm fără restricții, fie să fim atente sau să limităm/evităm complet un aliment. La fel ca pe un drum, urmând instrucțiunile, evităm accidentele (în cazul nostru, kilogramele în plus).

 Regimul Traffic se numără printre cele mai sănătoase și mai ușor de urmat regimuri. Nu trebuie să numeri caloriile, nici glucidele aflate în alimente sau câte grame de grăsime există într-o bucată de carne. Este de ajuns să îți supraveghezi alimentele consumate în funcție de culoarea lor.

 

Verde: înainte!

 Toate alimentele regăsite în această categorie pot fi consumate fără limite. Ba chiar trebuie să consumi cel puțin cinci porții de fructe și legume. Alimentele de culoare verde au un conținut scăzut de calorii. Câteva exemple: andive, varză creață, frunze de păpădie, conopidă, brocoli, sucuri verzi, salată.

 

Galben: moderație!

 Legumele regăsite în această categorie sunt alimente bune de aceea acestea nu trebuie restricționate în totalitate. Cu toate acestea, deoarece au un conținut destul de ridicat de calorii, trebuie să fii mai atentă când le consumi. Acestea conferă energie, sunt pline de vitamine, minerale. Alimentele de culoare galbenă pot fi consumate zilnic însă în cantități mai mici. Iată câteva exemple: lămâi, mere galbene, pere galbene, pepene galben, porumb, fasole galbenă, roșii galbene și ardei galben.

 

Roșu: ne oprim (sau evităm)

 Când vedem roșu, ne oprim. Aici nu este vorba de eliminarea alimentelor ci mai degrabă de o avertizare: acestea trebuie consumate cât mai rar și în cantități foarte mici. Alimentele de culoare roșie au un conținut ridicat de calorii și nu conțin prea mulți nutrienți.

 Să nu te aștepți la o scădere în greutate rapidă deoarece nu acesta este principalul scop al regimului Traffic Light. Este mai degrabă un stil de viață.