Rețete detox care te vor purifica foarte ușor

 

11 rețete detox pentru o purificare cât mai ușoară

retete detox care te vor purifica foarte usor

 După ce ai abuzat de cârnați, caltaboși sau de alte preparate mult prea grase, trebuie să îi dai organismului o perioadă de repaus dar și o cură ușoară detox. Inspiră-te din cele 11 rețete detox care te vor purifica foarte ușor și repede.

 

Infuzie de lămâie, de mentă și de cimbru

 Din categoria campioanelor pentru eliminarea toxinelor și curățarea sistemului digestiv face parte și lămâia. Este o adevărată campioană. O poți folosi peste tot și o poți amesteca cu uleiul de măsline pentru cea mai reușită vinegretă. Dar infuzia de lămâie, de mentă și de cimbru este perfectă.

 

Salată de mere și de legume

 Mărul este un aliat ideal. Bogăția sa de fibre și mai ales de pectine face din el aliatul ideal care îți va regla tranzitul intestinal si care va asigura o bună funcționare a intestinelor. Alături de mazăre, de fasole verde, de ridiche și de țibuletă este delicios.

 

Salată de linte verde cu varză roșie și struguri

 Cu gustul lor dulce, strugurii se pot consuma oricând. Au un efect drenant și activează tranzitul. Consumă-i alături de linte și de varză.

 

Gulie, mango, ananas și coriandru

 Ananasul este un fruct exotic util. Un fruct generos cu un gust acidulat, ananasul este ca și un mic soldat care facilitează digestia, delectându-te în același timp.

 

Salată de anghinare

 Anghinarea este diuretică, îți curăță ficatul și te ajută să evacuezi toxinele. O legumă de consumat fără moderație.

 

Salată de fenicul, spanac și susan negru

 Feniculul, arma supremă. Fenicului este o legumă cu o savoare dulce, extrem de aromată, bogată în fibre și vitamine. Se poate consuma crud sau preparat.

 

Broccoli la grătar cu pastă de susan

 Broccoli este aliatul tău verde. Este bogat în fibre care favorizează tranzitul, este leguma verde care facilitează eliminarea toxinelor și te face să fii ca nou.

 

Supă cremă de fenicul și cresson

 Cressonul trebuie devorat. Este bogat în micronutrienți și fibre. Este și cel care intervine în metabolismul grăsimilor și care stimulează purificarea enzimelor. Este ideal și în salate sau sandvișuri.

 

Apă cu castraveți și lime

 Apa nu te va hrăni dar te va hidrata. Aromatizată cu lime este mai interesantă.

 

Tartar de sfeclă roșie

 Fibrele din sfecla roșie stimulează intestinul și ajută la eliminarea deșeurilor. Numai bine.

 

Salată cu trei fructe. Zi da fructului kiwi

 Kiwi este antioxodant, bogat în fibre și conține și vitamina C. Consumă-l alături de grepfrut și rodie.