Monodiete pentru o detoxifiere eficientă

 

Cinci monodiete pentru o detoxifiere eficientă

monodiete pentru o detoxifiere eficienta

 Principiul detoxifierii nu este slăbitul propriu-zis ci curățarea corpului. Iată cinci monodiete ușor de urmat care vor face mult bine organismului tău.

 

În ce constă exact monodieta?

 Este vorba de ingerarea unui singur tip de aliment la fiecare masă în cantități suficiente, astfel încât să nu îți mai fie foame până la următoarea masă. Neamestecând alimentele, facilităm digestia. Cele mai curente monodiete au la bază alimente de origine vegetală: struguri, suc de legume, orez integral, mere.

 Ideea pricipală nu este de a slăbi ci de a purifica organismul, în special ficatul și sistemul intestinal, pentru a elimina toxinele. O monodietă va avea o incidență imediată asupra greutății și siluetei tale.Monodieta este un program alimentar care curăță, redă energia, conferă vitamine și regenerează corpul și pielea. Un program perfect după sărbătorile de iarnă, după o perioadă plină de mese copioase. O monodietă se poate urma timp de două-trei zile.

 

Faimoasa cură pe bază de struguri

 Principiul: se consumă doar struguri, la fiecare masă. Această monodietă se urmează toamna când strugurii sunt copți. Cura pe bază de struguri este bogată în săruri minerale în special în potasiu, magneziu și calciu. Aceasta are efecte pozitive asupra pielii, ficatului, intestinelor și rinichilor având un efect drenant deoarece strugurele are un conținut bogat de apă. Această cură se poate ține până la patru zile.

 

Monodieta cu mere

 Principiul: o monodietă bazată pe mere și pe derivații acestora (suc de mere, compot de mere). Mărul este un fruct diuretic, constituit din 85% apă, bogat în vitamine, vitamina C în special și în fibre solubile și insolubile. Mărul are și proprietăți antioxidante. Constituie un excelent dezinfectant al intestinelor.

 

Cura pe bază de legume lichide

 Principiul: se consumă doar legume însă sub formă de suc, supă sau bulion. Cu ajutorul acestei cure ne putem curăța corpul de toxine. Legumele conțin o mulțime de vitamine. Legumele pe care trebuie să le privilegiezi în cadrul acestei cure: fenicul, sfeclă roșie, țelină, spanac, anghinare, ridiche neagră.

 

Monodieta pe bază de orez

 Principiul: în cadrul acestei diete se consumă doar orez. Cel mai adesea, se alege orezul integral. Îți recomandăm să urmezi această cură pe o durată scurtă, una sau două zile. Orezul integral constituie o sursă excelentă de magneziu și fibre. Din punct de vedere nutrițional, orezul integral este mai bun decât cel alb deoarece conține mai multe fibre și mai mulți antioxidanți.

 

O cură pe bază de brânză albă

 Principiul: la fel ca și celelalte tipuri de monodiete, se consumă doar brânză albă timp de o zi sau două. Această cură este capabilă să repare leziunile sistemului digestiv. Cu ajutorul acestei monodiete se poate pierde un kilogram-două.

 Monodietele ne permit să ținem un fel de post fără să ne privăm prea mult de anumite alimente. Ne punem organismul la repaus, însă după încheierea unei astfel de diete trebuie să adoptăm progresiv o alimentație variată și echilibrată.