Consuma zilnic lactate

 

3 produse lactate pe zi, cum le poți consuma?

consuma zilnic lactate

 Deoarece se vrea reducerea numărului persoanelor care au un aport inferior de calciu se recomandă consumul de trei produse lactate pe zi. Chiar patru pentru adolescenți și pentru persoanele mai în vârstă. Un lucru care poate părea destul de greu zilnic dar care trebuie să se transforme într-un bun obicei. Iată câteva idei pentru a consuma zilnic 3 produse lactate necesare unei stări de bine.

 Ce înseamnă trei produse lactate pe zi? Pentru a-ți da câteva repere, atunci când vorbim despre 3 sau patru porții de produse lactate de consumat zilnic, îți venim în ajutor cu câteva exemple:

 - un iaurt.

 - un pahar de lapte.

 - 30 de grame de emmentaler.

 - 3 linguri de orez cu lapte.

 - 100 de grame de brânză albă.

 - 1/6 dintr-o tartă cu brânză.

 - 4 linguri de piure instant de brânză.

 Posibilitățile sunt deci extrem de variate și se pot adapta tuturor gusturilor.

 

În practică.

 Pentru a acoperi nevoile zilnice de calciu, un pahar de lapte băut la fiecare masă poate fi un bun reflex de adoptat. Îl poți consuma la micul dejun, la prânz, la cină și cei mai tineri chiar și la gustare.

 Astfel, la micul dejun un bol de lapte cu ciocolată sau nu, brânză albă cu un fruct te vor ajuta să începi ziua cât mai bine.

 Este destul de ușor să închei mesele cu un iaurt sau cu o porție de brânză. Pentru seară te poți folosi de proprietățile culinare ale laptelui pentru a delecta întreaga familie. Este foarte utilizat mai ales în domeniul patiseriei – creme pentru desert sau clafoutis. Preparatele tip sufleuri, quiche sau gratin sunt și ele bogate în lapte dar și în legume permițând un echilibru nutrițional extrem de interesant. Și mai interesant atunci când presari brânză peste tot felul de preparate pentru a veni și cu mai mult calciu. Și nu uita un lucru – cu cât brânza este mai dură, cu atât conține mai multă apă deci conține și mai mult calciu.

 

Pentru a varia meniurile.

 Diversitatea favorilor și a texturilor produselor lactate îți permite să le consumi zilnic fără să te saturi, bucurându-te de cel mai bun gust în același timp. Dar pentru a nu cădea în rutină, iată câteva idei:

 - brânză albă cu miere la micul dejun, sandviș cu brânză la prânz și iaurt seara.

 - clătite la micul dejun, salată la prânz și iaurt cu fructe la cină.

 - iaurt de băut,clafoutis cu cireșe, piure de legume cu lapte.