Regimul Viking

 

Încearcă în anul 2015 Regimul Viking

regimul viking

 Ce mâncau oare vikingii? În majoritate carne, pește, fructe și legume, pește, dar și o mulțime de cereale. Cel mai adesea consumă secară sau orz și mai rar grâu. Și buna stare de sănătate a scandinavilor nu mai trebuie să fie demonstrată. Deci de ce nu te-ai inspira și tu din regimul lor?

 Chiar dacă de multe ori ne imaginăm vikingii drept niște persoane războinice și cuceritoare, vikingii sunt mai degrabă niște gurmanzi. Și la ei alimentația era unele din preocupările lor zilnice.

 Regimul alimentar actual în țările nordice este moștenitorul celui pe care îl urmau vikingii. Adică cereale cel mai adesea destul de variate dar și varză și tuberculi sau alimente integrale și pește.

 Sunt niște alimente extrem de sănătoase care stau la baza acestui regim, un regim care nu pune accentul pe soluțiile miraculoase de slăbit, pe rezultatele imediate și care nu se focalizează nici asupra obsesiei legate de greutate. Acesta îți permite pe termen mediu să instalezi unele obiceiuri bune alimentare. Dar asta nu înseamnă că nu poți pierde din kilograme în mod eficient. Efectele benefice se vor resimți asupra siluetei dar asta pe termen lung.

 Compoziția regimului nordic

 În acest regim pe o perioadă de o săptămână, trebuie să consumi 3 tipuri de carne, 2 mese de fructe iar 2 mese trebuie să fie vegetariene. Accentul este pus aici pe legumele verzi, pe semințe și pe rădăcinoase care se consumă fără moderație. În schimb, alimentele rafinate precum cerealele sau alte produse transformate trebuie să fie eliminate. Uleiul de măsline trebuie să fie înlocuit de uleiul de rapiță.

 Printre efectele benefice ale regimului viking putem aminti – se pare că acest regim poate să mărească speranța de viață și permite și lupta contra obezității prin reducerea aportului de grăsimi, de glucide dar și a nivelului de colesterol rău. Printre altele, cu acest regim poți lupta foarte eficient și contra hipertensiunii.

 Dacă speri să trăiești mai mult, mai bine dar și să îți regăsești forma, silueta și să o păstrezi, iată care sunt regulile de respectat:

 - mai multe fructe și legume.

 - mai multe cereale integrale.

 - mai puțină carne. Atunci când o consumi aceasta trebuie să fie de calitate superioară.

 - mai multe alimente care au crescut într-un mediul mai sălbatic.

 - produse bio cât mai des cu putință.

 - evită aditivii.

 - consumă produse de sezon.

 - preferă felurile de mâncare preparate în casă.

 - limitează risipa de alimente.

 

Alimentele vedetă ale regimului viking

Iată ce trebuie să folosești în rețetele tale.

 - fructe precum prunele, perele, coacăzele, murele sau afinele.

 - legumele precum ridichile sau sfecla.

 - leguminoasele: mazărea.

 - ierburile aromatice: pătrunjel, cresson, mărar.

 - ciuperci.

 - nuci.

 - pești și crustacee precum hering sau creveți.

 - alge.

 - cereale integrale.

 Peștele este cel mai important aici. Variază tipurile de pește, de la cei grași la cei semi-grași și slabi. Și nu uita că este cel mai important să prepari chiar tu toate felurile de mâncare deoarece așa poți fi sigur de ceea ce consumi mereu.