Meniuri pline de vitamine

 

O săptămână de meniuri pline de vitamine

meniuri pline de vitamine

 Vacanța este departe deja. Am reintrat în rutină și odată cu rutina au apărut proastele obiceiuri alimentare: ronțăit între mese, mese copioase, mâncat repede, mâncare de tip fast-food…pentru a-ți păstra energia și silueta, îți propunem să încerci, măcar o săptămână, mâncăruri pline de vitamine.

 Cu ajutorul acestor meniuri lejere vei reuși să slăbești câteva kilograme, să ai o piele superbă, un moral ridicat și o energie de invidiat. Fără să mai punem la socoteală faptul că aceste meniuri sunt absolut savuroase, nu triste și fade cum ai fi tentat să crezi.

 

Alimente bogate în vitamine și săruri minerale

 Dacă ești o persoană care ține la siluetă înseamnă că riști să ai o carență de micro-nutrienți (vitamine, săruri minerale, antioxidanți). Meniurile pe care urmează să ți le propunem sunt bogate în micro-nutrienți pentru ca organismul tău să nu treacă prin carențe care provoacă oboseală, iritabilitate, fragilitate a pielii și a mucoaselor.

 Vitaminele A și carotenoidele te fac mai rezistentă în fața infecțiilor. Vitamina C stimulează sistemul imunitar.  Vitamina E este un antioxidant puternic. Magneziul participă la echilibrul nervos și muscular. Zincul și seleniul contribuie la combaterea radicalilor liberi. Un motiv în plus de a-i adăuga în meniul zilnic.

 

O piele frumoasă

 Alimentele bogate în carotenoide îmbunătățesc calitatea pielii. Vitamina E prezentă în uleiurile vegetale este prietena de nădejde a epidermei tale. Cuprul conținut de legumele verzi și fructele de mare îți permite să încetinești procesul de îmbătrânire.

 

Beneficiile micului-dejun

 - În fiecare dimineață ar trebui să ai parte de un mic-dejun echilibrat. Iată câteva exemple:

 - Ceai sau cafea fără zahăr, un iaurt slab, un fruct, o felie de pâine integrală.

 - Ceai sau cafea fără zahăr, puțină brânză albă, câteva oleaginoase (migdale, nuci, arahide).

 - Ceai sau cafea fără zahăr, un pahar de lapte de soia, un mic bol de salată de fructe, pâine suedeză cu puțin unt.

 

Nu te priva de desert

 Chiar dacă ești la regim, chiar dacă ai grijă de silueta ta, asta nu înseamnă că trebuie să te privezi de desert.  Iată câteva propuneri sănătoase:

 - Un fruct;

 - Un lactat slab;

 - Un compot de fructe;

 - Un pătrățel de ciocolată neagră;

 - Un milk – shake realizat cu lapte degresat;

 

Câteva idei pentru masa de după-amiază și pentru cină

 

Salată de grapefruit cu două-trei măsline, pui cu orez, iaurt și cu mentă.

 Seara țelină cu roșii și măsline. Poți înlocui măslinele negre cu cele verzi deoarece au un conținut mai scăzut de calorii.

Creveți marinați în ceai.

 Un mic sfat: folosește o tigaie anti-adezivă deoarece vei avea nevoie de mai puțin ulei. Seara, poți consuma pește-spadă la grătar.

Salată de anghinare cu migdale.

 Atenție, deoarece consumate în cantități mari migdalele au un conținut ridicat de calorii, încearcă să nu pui mai mult de un pumn. Seara poți consuma pește la grătar cu legume.

Sushi cu castraveți.

 Pentru această rețetă, folosește orez rotund alb. Seara, poți consuma o supă gaspacho, mai lejeră.