Regim-în 2015, gata cu ideile preconcepute!

 

Regim – în 2015, gata cu ideile preconcepute!

regim in 2015 gata cu ideile preconcepute

 Cu siguranță că nu ești singura care și-a propus ca în noul an să mai slăbească puțin. Dar ești sigură că știi tot ceea ce trebuie? Trebuie să te cântărești în fiecare zi sau o dată pe săptămână de exemplu? Ideile preconcepute sunt destul de multe și destul de răspândite în domeniul acesta.

 

Greșeala numărul 1- crezi că tot ceea ce este light este imediat mai bun pentru regimul tău.

 Foarte multe alimente light nu sunt deloc bune pentru sănătate. Acestea conțin cel mai adesea mai mult zahăr pentru a compensa lipsa de gust de exemplu. Și în plus, nici nu te satură repede, deci vei avea tendința să mănânci și mai repede dar și mai mult. Cel mai bine ar fi să alegi un aliment adevărat adică cel care conține partea sa normală de grăsimi și să consumi o porție mai mică, savurând fiecare îmbucătură.

 

Greșeala numărul 2- folosești edulcoranți.

 Aceste substanțe - ștevia, zaharină sau aspartam, au mai puține calorii decât zahărul care este adevărat. Uneori chiar nu vin cu nici un strop de calorii. Dar problema este că uneori au un gust mult prea dulce, uneori mai dulce decât zahărul normal. Astfel, papilele tale gustative vor deveni dependente de gustul de dulce. Și pe termen lung, acest lucru nu este deloc sănătos. Deci în locul acestor edulcoranți poți folosi o pastă de curmale sau un sirop de arțar.

 

Greșeala numărul 3 – îți fixezi unele scopuri sau obiective nerealiste.

 Rezoluțiile cele mai frecvente din această perioadă sunt fie că vrei să renunți complet la zahăr, la pâine, la cartofi, la paste, de exemplu. Dar în realitate este destul de greu să te ții de aceste reguli care sunt cam drastice. Un obiectiv irealist poate să te facă la final să te îngrași la loc sau chiar să te îngrași și mai mult. Pentru a evita acest lucru, cel mai bine ar fi să îți fixezi unele obiective legate de mărimea hainelor, nu de un număr pe care îl indică cântarul. Sau mergi pe etape – în loc să interzici în totalitate dulciurile nu le consuma în timpul săptămânii și delectează-te puțin în week-end.

 

Greșeala numărul 4 – îți supra-estimezi porțiile.

 Chiar dacă unele alimente sunt benefice pentru sănătate, dacă vei mânca prea mult din ele vei risca să îți sabotezi toate eforturile. De exemplu, 100 de grame de orez integral sunt perfecte pentru un aport de fibre și de nutrienți esențiali. Dar dacă vei mânca peste 300 de grame caloriile vor exploda.