Meniuri detox de încercat după Revelion

 

3 meniuri detox de încercat după Revelion

meniuri detox de incercat dupa revelion

 Dacă excesele din perioada sărbătorilor de iarnă te-au ajuns din urmă, cel mai bine ar fi să optezi pentru un bun program alimentar de recuperare.

 

Dacă ai arsuri la stomac.

 Mesele mai grase și mai copioase vin cu o supra producție de suc gastric, un suc care este foarte acid care până la urmă va irita stomacul fragil.

 Remediul – mese extra light care nu sunt copioase, care se digeră foarte repede și băuturi anti-aciditate.

 La micul dejun – un bol de cornflakes cu lapte semi-degresat plus o infuzie de rădăcină de ceai dulce. Deci nici ceai, nici cafea.

 La prânz și seara – pește sau un piept de pui preparat în papiotă. Mai savurează și legume preparate pe aburi, precum morcovi, dovlecei, cu un pumn de paste sau orez și un strop de ulei de nuci. Mai poți consuma și brânză, un compot și apă. Ziua se mai pot bea și două cești de infuzie de gălbenele.

 

Dacă te simți mahmur.

 Dureri de cap, senzație de sete și multe altele iată care sunt consecințele excesului de alcool.

 Remediul – trebuie să te hidratezi, să îți menajezi ficatul și să consumi anti-oxidanți pentru a elimina toxinele.

 La micul dejun trebuie să consumi un suc smoothie pe bază de fructe roșii – coacăze roșii, rodie sau acai. Plus un pahar mare de suc de ridichi roșii.

 La prânz și seara – un fel de mâncare pe bază de griș și quinoa cu anghinare, o lingură de ulei de arahide, ghimbir, curry sau curcuma. Mai poți consuma și un iaurt natur și o portocală sau kiwi. Pe perioada zilei mai consumă doi litri de apă plată.

 

Dacă ai probleme cu balonarea.

 Dacă ai luat unele mese dezechilibrate la unele ore deloc recomandate vei vedea că intestinele tale devin mult mai leneșe.

 Remediul – fibre, probiotice și băuturi care au un efect ușor laxativ pentru a reechilibra flora intestinală și pentru a stimula puțin tranzitul intestinal.

 La micul dejun – 2 felii de pâine integrală prăjită și unse cu unt, plus un lapte fermentat cu bifidus plus 100 ml de suc de prune.

 La prânz și seara – carne sau pește la grătar, plus fasole verde și spanac plus un strop de orez brun și o lingură de ulei de măsline. Mai poți consuma și o pară sau mango coapte.

 În timpul zilei lapte fermentat cu bifidus și un litru de apă bogată în magneziu.