Cinci fructe și legume detox ale iernii

 

Cele cinci fructe și legume detox ale iernii

cinci fructe si legume detox ale iernii

 Să faci o cură detox iarna pentru a ajuta organismul să se elibereze de toxine este posibil prin intermediul fructelor și legumelor. Fructele și legumele sunt chiar campioane. Poți face o cură detox la începutul sau la sfârșitul iernii dar poți include în meniu unele alimente detox care vor acționa în mod regulat pentru a elimina toxinele din organism. Iată care sunt fructele și legumele la care trebuie să apelezi.

 

Varza.

 Varza crudă conține un nivel egal de vitamina C cu portocala. Mai conține și unii compuși sulfuroși care sunt utili pentru a curăța ficatul. Pe unii îi poate balona dar se poate rezolva acest lucru blanșând varza în apă fierbinte înainte de preparare.

Sugestii de preparare:

 - în salată – varză albă, roșie, conopidă.

 - trasă la tigaie alături de alte legume.

 - în supele cele mai delicioase.

 - se mai poate consuma și varza acră alături de pește sau alături de orice altă legumă.

 

Prazul.

 Prazul conține foarte multe fibre care sunt favorabile tranzitului intestinal. În plus, bogăția sa în potasiu în raport cu sodiul îi conferă unele proprietăți diuretice.

Sugestii de preparare:

 - prazul se poate amesteca cu diferite legume pentru supe și ciorbe,

 - prazul fiert se poate consuma rece sau călduț în vinegretă. Este foarte bun a doua zi după ce ai consumat niște preparate foarte copioase.

 - flanul de praz este la fel de delicios.

 

Morcovul.

 Morcovul este un campion al antioxidanților datorită carotenoizilor care îi dau culoarea sa portocalie. Dar mai conține și numeroase minerale printre care și potasiul care îi conferă proprietățile sale drenante, acționând asupra rinichilor. Are și o acțiune care reglează tranzitul intestinal și care ajută la moderarea diareelor.

Sugestii de preparare:

 - crud în salată, de amestecat cu alte legume sau cu fructe uscate. Este delicios asezonat cu ulei de nuci sau de alune, cu oțet de cidru sau cu suc de lămâie. Iată alte vedete pentru o cură detox.

 - se mai poate folosi în tot felul de amestecuri, în supe sau sosuri.

 

Mărul.

 Mărul este bogat în vitamine, minerale și fibre dar mai conține și pectină. Este capabil deci să capteze toxinele, cum ar fi metalele grele și să le elimine.

Sugestii de preparare:

 - îl poți consuma crud.

 - poți să îl storci și să îl prepari sub formă de suc. Sucul de mere și de morcovi este delicios.

 - și dacă ești amator de sucuri smoothie poți amesteca mere, pere și lămâie.

 

Lămâia.

 Lămâia este un prețios atu detox. Beneficiile sale asupra digestiei nu mai trebuie să fie prezentate.

 Sucul de lămâie pe stomacul gol este cel mai benefic. Dar îl poți bea în orice moment al zilei. Este foarte bogat în vitamina C și va curăța sistemul digestiv. Are și unele proprietăți diuretice. Se mai poate folosi și în tot felul de vinegrete și pentru pește. Se mai poate amesteca și cu alte sucuri de fructe preparate în casă.

 Și un organism care a făcut o cură detox va rezista mai bine în fața bolilor, va fi într-o formă mai bună, îți va permite să te bucuri de o piele mai curată și mai luminoasă și de un somn mai reparator de asemenea.