Vitamine pentru iarnă!

 

În timpul iernii ai nevoie de vitamine.

vitamine pentru iarna

 În plină iarnă şi mai ales înspre sfârșitul său, ai nevoie de vitamine, dar şi de oligoelemente. Vitaminele C, B, magneziul, fierul sau zincul sunt cele care îți pot întări sistemul imunitar și care te ajută şi să ai un moral ridicat. Pentru a-ți face plinul, cel mai bine ar fi să le iei din alimente. Iată deci ce trebuie să conțină lista ta de cumpărături.

 Te întrebi de ce ar trebui să iei vitamine? Pentru a nu te îmbolnăvi prea des în iarna ce vine, să faci o cură de vitamine este un bun început. Dar ce vitamine trebuie să iei? Pentru ce efect? Îţi spunem noi.

 

Vitamine pentru iarnă – întâi şi întâi, vitamina C.

 Vitamina C este cea care întărește sistemul imunitar și ne ajută să luptăm contra gripei. Este ideală și pentru a te simți plin de energie. Iarna trebuie să îți iei doza de energie din portocale, din clementine, grepfrut şi kiwi. Vara poți consuma cât mai multe afine și căpșuni, care sunt și ele foarte bogate. În caz de oboseală sau slabă rezistență la infecții mai poți lua și unele suplimente alimentare.

 

Vitamina B, în această iarnă să combatem frigul.

 Vitamina B este cea care vine cu mai multă energie. Şi energia care vine din această vitamina ne va ajuta să luptăm contra frigului dar şi să avem un moral ridicat.

 Alimentul cel mai bogat în Vitamina B este drojdia alimentară. Dar se mai găsește şi în germenii de grâu, în ficatul preparat, în somon, în ouă, dar şi în brânzeturi.

 

Magneziul, o altă vitamină bună pentru iarnă.

 Magneziul este cel care te ajută să lupți contra stresului şi oboselii. Şi cum stresul poate slăbi sistemul imunitar magneziul este cea mai bună vitamină pentru iarnă după Vitamina C. Te va proteja foarte bine de tot felul de boli.

 Cerealele integrale, inclusiv orezul integral sau pâinea integrală vin cu o bună doză de magneziu. Dar şi nucile, migdalele, lintea şi spanacul.

 

Zincul, vitamina ideală pentru infecții.

 Ai nevoie în această iarnă şi de o vitamină esențială care să joace un rol important pentru sistemul imunitar. Este vorba despre zinc. Te va ajuta să combați infecțiile.

 Un platou de fructe de mare, de stridii în special este o sursă excelentă de zinc. Ficatul, pâinea integrală, carnea de vită, soia, fasolea uscată sau lintea sunt şi ele foarte bune.

 

Fierul iarna, o vitamină care nu trebuie neglijată.

 Fierul te ajută să rezişti în faţa infecțiilor. Carențele de fier vin cu oboseală, cu paloare şi cu pierderea suflului. Nu bea prea mult ceai deoarece nu te ajută deloc să asimilezi fier.

 

 Oligo-elementele şi vitaminele sunt mai bune şi mai eficiente atunci când sunt luate din alimente. Suplimentele alimentare nu sunt absorbite atât de bine de către organism. Dar sunt utile în cazul în care nu te simți în formă. Numai să respecți dozajul.

Tu ce remedii ai pentru a fi în formă şi plin de energie iarna? Care sunt secretele tale?