Aliați detox pentru a scăpa de excese după Sărbători

 

Șase aliați detox pentru a scăpa de excese după Sărbători

aliati detox pentru a scapa de excese dupa sarbatori

 De fiecare dată resimți excesele făcute în perioada Sărbătorilor. Aceste remedii și trucuri naturale te pot ajuta să digeri mai bine și să te simți mai lejeră.

 

Sucul de lămâie

 Este aliatul excelent care te ajută să îți regăsești energia după atâtea excese culinare. Stimulând munca ficatului, lămâia facilitează digestia. În ciuda gustului său acid, lămâia este alcalinizantă și contrabalansează aciditatea meselor copioase. Dimineața, pe stomacul gol, consumă suc de lămâie obținut dintr-o jumătate de lămâie introdusă într-un pahar cu apă caldă, cu câteva zile înainte de Sărbători.

 

Ridiche neagră și anghinare pentru detoxifierea ficatului

 Acestea facilitează munca și drenajul ficatului care este supus la grele încercări în această perioadă, în special din cauza excesului de grăsime și alcool. Aceste plante au un efect detoxifiant deoarece permit o mai bună eliminare a toxinelor. Se pot consuma sub forma de infuzii însă s-ar putea ca gustul acestora să nu fie pe placul tău. De aceea, îți recomandăm să le consumi sub formă de capsule pe care le poți dilua într-o jumătate de pahar cu apă.

 

Anason stelat și fenicul împotriva balonării

 Aceste două plante din aceeași familie facilitează digestia datorită proprietăților carminative (contribuie la eliminarea gazelor). Ideale în special în cazul în care te simți balonată din cauza exceselor. Le poți consuma sub formă de infuzii.

 

Ulei esențial de rozmarin, de busuioc sau de tarhon

 Aceste uleiuri esențiale au o acțiune hepatică (stimulează munca ficatului) și digestivă. În momentul în care te simți plină din cauza unei mese copioase, poți folosi aceste uleiuri esențiale sub formă de masaj. Cu două picături de ulei esențial diluat într-un ulei vegetal, masează-ți abdomenul în sensul acelor de ceasornic.

 

Ape minerale alcalinizante pentru pentru a compensa excesul de aciditate

 Organismul nostru, rinichii în special, ai nevoie de apă pentru a drena mai bine și pentru a elimina toxinele. Mesele copioase vin cu un exces de aciditate în organism. Or, unele minerale precum magneziul și calciul precum și apele bogate în bicarbonat de sodiu contribuie la contrabalansarea acestei acidități. Drept urmare, consumă ape minerale alcalinizante.

 

Mesteacăn pentru favorizarea eliminării

 Această plantă stimulează munca organelor (ficatului în special) pentru a favoriza eliminarea toxinelor acumulate pe timp de Sărbători. Mesteacănul se poate consuma sub formă de suc, se poate consuma seva de mesteacăn pe care trebuie să o diluezi într-o sticlă de apă. Sucul de mesteacăn ar trebui consumat la fiecare schimbare de anotimp.