Trucuri pentru silueta ta

 

10 trucuri pentru ca balanța să se încline în favoarea siluetei tale

trucuri pentru silueta ta

 Sărbătorile de sfârșit de an bat la ușă și înseamnă uneori o perioadă destul de dificilă în care trebuie să profiți de unele bunătăți, dar în care trebuie să ai grijă și de siluetă pentru a nu regreta mai târziu. Deci pentru a te menține în formă, pentru a profita de petreceri fără a încărca cântarul atunci când vine vorba despre calorii, îți venim în ajutor cu câteva trucuri de care să ții cont.

 

Mai puține produse dulci

Deși această provocare poate părea dificilă, dacă te vei mobiliza și vei înlocui dulciurile din comerț cu alternative mai sănătoase precum mierea sau zahărul de cocos, te poți consola gândindu-te că vei începe anul nou fără kilograme în plus.

 

Spune Da gătitului la aburi

 Fără grăsimi, alimentele gătite pe aburi rămân fragede și își păstrează în plus, toți nutrienții. Pentru a varia gusturile și aromele trebuie să adaugi și unele mirodenii, sosuri cât mai lejere și să te bazezi pe lămâie și pe brânză.

 

Supele care înlătură senzația de foame

 Seara nimic nu se compară cu o supă care te ajută să te menții în formă fără să mori de foame. Completează totul cu o felie de jambon, un iaurt sau câteva fructe uscate, un meniu mai mult decât suficient.

 

O activitate fizică regulată

 Atunci când corpul are nevoie de doar 2 calorii pentru a purta 1 kg de grăsimi, mușchii au în schimb nevoie de trei ori mai mult, deoarece sunt activi din punct de vedere metabolic. Deci trebuie să faci mișcare măcar de trei ori pe săptămână pentru a-ți mări masa musculară și pentru a arde și mai multe calorii.

 

O gustare sănătoasă și care oferă o senzație de sațietate

 Morcovi, castraveți, batoane de legume și nu pâine și brânză. Te vei putea delecta cu aceste bunătăți înainte de cină fără probleme.

 

Alimente care ard caloriile

 Trebuie să privilegiezi alimentele care se digeră mai greu pentru ca organismul să folosească mai multă energie și pentru a arde mai multe calorii. Aici intră glucidele complexe – lintea sau cerealele integrale, proteinele slabe – carnea albă sau peștele alb care au nevoie de mai mult efort pentru a fi asimilate. În schimb, lipidele sunt mult mai ușor de asimilat și stocate în rezerve.

 

Nu prea mulți feculenți

 Trebuie să controlezi aportul de glucide –pâine, paste, orez, deoarece surplusul se transformă în grăsime. Pâine dimineața și feculenți la prânz sunt de ajuns.

 

Pâine integrală și cereale la fel

 Trebuie să preferi glucidele integrale care sunt bogate în fibre și care încetinesc absorbția de zahăr în sânge. Astfel, nivelul de insulină nu va crește și nu vor apărea poftele de ronțăială sau de dulce. Trebuie deci să mizezi pe cerealele integrale, pe pâinea integrală și pe legumele uscate.

 

Porții fracționate

 Trebuie să ai mai multe mese la prânz și să intercalezi între mesele principale una sau două gustări cu glucide complexe și proteine slabe.

 

Trei mese pe zi

 Micul dejun în special este important. Este cel care trezește organismul și care relansează corpul încetinit de o noapte de somn. În orice caz nu trebuie să sari peste nicio masă.