Soia, un elixir al tinereții?

 

Soia – un elixir al tinereții?

soia un elixir al tineretii

 Un ingredient cu 1001 virtuți recunoscute deja de toată lumea, și asta de mii și mii de ani, soia face parte din alimentele sacre ale civilizației chineze. Obezitate, cancer, osteoporoză… Această leguminoasă este o sursă de beneficii nebănuite care este extrem de ușor de inclus la tine în meniu.

 

Soia este o sursă de proteine alternative.

 Numeroase regimuri alimentare sunt cele care interzic cu prisosință carnea – roșie sau albă. Aici intră cele vegetariene, vegetaliene sau cele hipocolesterolemiante. Studiile făcute asupra nivelului de proteine din soia au reușit să demonstreze faptul că soia, sub toate formele sale este o excelentă sursă de proteine care reușește să acopere nevoile nutriționale ale acestor regimuri restrictive în proteine animale.

 Compuse din aminoacizi esențiali unei buni funcționări, aceste proteine complete intră în cadrul mai multor procese metabolice. Acestea pot să întărească sistemul imunitar, compoziția fibrelor musculare, regenerarea țesuturilor dar și a organelor…

 Proteinele reprezintă a cincea parte din greutatea totală a soiei. Acest lucru face din soia o opțiune extrem de sănătoasă pentru a acoperi toate nevoile atunci când este vorba despre un regim slab în proteine.

 

Soia, un partener pentru cea mai zveltă siluetă.

 Ideală pentru un regim hipocaloric, soia este ideală în meniu pentru a alunga foamea și pentru a avea grijă de greutatea ta în același timp.

 Datorită bogăției sale de proteine, soia este cea care vine cu o senzație rapidă de sațietate, perfectă pentru a limita ingerarea caloriilor suplimentare și pentru o pierdere în greutate de asemenea.

 Sub formă de lapte, de semințe sau de fasole, soia vine cu diferite aporturi atunci când vorbim despre calorii care îți permit să îți adaptezi consumul în funcție de nevoi.

 

Tofu, este un preparat care reprezintă un compromis ideal.

 Conține 74 de calorii pentru 100 de grame și este deci ideal atunci când ai grijă de siluetă. Este și gurmand și se poate prepara în foarte multe feluri – la grătar, în salată, alături de legume într-un wok, etc. În plus, nu conține foarte mult colesterol.

 

Soia – este un aliat anti-age?

 Ce ai zice dacă ți-am spune că secretul privilegiat al femeilor din Asia ar fi soia, un secret pentru frumusețea lor fără pereche dar și pentru a-și păstra frumusețea?

 Efectul benefic al acestui aliment a fost dovedit atunci când vine vorba despre conservarea organismului. Are un nivel important de vitamina C și de vitamina E și deci poți lupta contra radicalilor liberi care sunt responsabili de stresul oxidativ care acționează asupra membranelor celulare.

 Soia este deci un partener ideal pentru păstrarea acestor celule în cea mai bună stare. Limitează și riscurile legate de anumite boli coronariene, anumite tipuri de cancer și îmbătrânirea cutanată. Dar mai poate preveni și unele boli neurodegenerative cum ar fi maladia Alzheimer.

 Săracă în colesterol și bogată în izoflavone, soia poate diminua și numărul de trigliceride sanguine, permițând astfel și menținerea unei bune stări și funcționări a sistemului cardiovascular. Și principalul antioxidant din soia este cel care poate să acționeze benefic asupra vaselor de sânge.