Nutrienți care te ajută să arzi grăsimile

 

Cei mai buni nutrienți care te ajută să arzi grăsimile

nutrienti care te ajuta sa arzi grasimile

 Unii nutrienți care se găsesc în fructe, în legume, în cerealele integrale sau produsele lactate, sunt cele care pot favoriza degradarea grăsimilor. Descoperă care sunt acestea citind articolul nostru.

 Fibrele, calciul, magneziul sau alți nutrienți pot să te ajută să arzi grăsimile și să te bucuri de cel mai plat abdomen.

 

Fibrele sunt cele care atacă zahărul și grăsimile.

 Le vei găsi în fructe, în legume, în leguminoase, în cerealele integrale și trebuie să consumi 25 de lei pe zi. Fibrele sunt niște compuși care nu sunt degradați de către tubul digestiv. Fibrele solubile se află în inima vegetalelor. Sunt cele care favorizează alunecarea reziduurilor și diminuează absorbția digestivă a grăsimilor și a zahărului.

 Fibrele insolubile sunt cele care sunt prezente în stratul care învelește vegetalele. Sunt cele care măresc volumul bolului vegetal, care favorizeza un bun tranzit intestinal și care înlătură și senzația de foame.

 Pentru a limita deci riscul de balonare, de flatulență, de diaree, trebuie să consumi unele alimente care conțin acest tip de fibre de preferință gătite. Gătirea este cea care face ca fibrele să fie digerate mai ușor.

 

În ce alimente se pot regăsi fibrele?

 Cele mai bune surse de fibre pentru 100 de grame sunt:

 - prunele și migdalele – 15 grame.

 - caisele uscate- 13 grame.

 - fulgii de ovăz- 10 grame.

 - anghinarea – 9 grame.

 - lintea – 7 grame.

 - pâinea integrală- 7 grame.

 - spanacul, fasolea verde, feniculul, păstărnacul- 3 grame.

 - zmeura, stafidele, murele și nucile -6 grame.

 - mazărea și avocado – 5 grame.

 

Calciul este cel care reduce absorbția sau acumularea de grăsimi.

 Nevoile tale cotidiene de grăsimi sunt cuprinse între 900 de grame și de 1200 de grame, în funcție de vârstă. La menopauză este destul de greu să atingi un nivel de 1200 de grame.

 Dar pentru un nivel de 300 de grame trebuie să consumi:

 - 2 iaurturi.

 - 250 ml de lapte.

 - 20 de grame de brânză de tip emmental.

 - 60 de grame de brânză de tip camembert.

 - o varză întreagă.

 Dacă vei consuma produse bogate în calciu la fiecare masă, vei reuși să favorizezi slăbirea, deoarece acestea este cel care captează grăsimile și vine cu o senzație mai îndelungată de sațietate. și dacă organismul nu are calciu va stoca mai multe grăsimi.

 

Dacă nu consumi produse lactat poți lua calciul din:

 - caprifoi fresh.

 - migdale sau nuci.

 - pătrunjel proaspăt.

 - smochine.

 - fasole verde.

 - broccoli crud.

 - năut.

 În plus, vitamina C este cea care te ajută să vânezi grăsimile și diminuează și efectul de piele cu aspect de coajă de portocală. Magneziul are o acțiune asupra hormonilor apetitului. Este indispensabil pentru a arde caloriile.

 

Cromul nu te mai lasă să ai poftă de dulce.

 Te ajută și să asimilezi mai bine zahărul și deci să regleze și insula sau colesterolul. Cromul se regăsește în anumite alimente sau se pot lua capsule care să se dilueze în apă. Consumă deci nuci de Brazilia, stridii, creveți, curmale uscate, broccoli, etc.